Superliga

Brøndby: Nye spillere redder ikke klubben

Brøndbys sportschef Ole Bjur åbner for tilgange i sommerens transfervindue, men slår fast, at det ikke er "frelsere," som kommer til klubben.

Brøndby har ondt i økonomien, hvilket blandt andet betyder, at der ikke er mange penge at bruge i sommerens transfervindue, når det kommer til at hente nye forstærkende kræfter til klubben, der slikker sårene oven på den dårligste sæsonplacering nogensinde i Superligaen.

Sportschef Ole Bjur udelukker alligevel ikke, at der kan blive tale om nye spillere i Brøndby hen over sommeren, men på samme tid skruer han ned i forhold til forventningerne til de eventuelle nye spillere, som kan blive tilknyttet.

- Der foregår en løbende sportslig evaluering, og Auri og jeg er hele tiden i dialog for at være forberedte på, hvor og hvordan vi kan forstærke os, hvis muligheden opstår. Det er ikke udelukket, at der kan komme nyt blod, men det er vigtigt, at vi holder fokus på, at vi stadig har en opgave i at få det optimale ud af den nuværende trup, siger Ole Bjur til Brøndbys hjemmeside.

- Derfor er det vigtigt, at vi fastholder, at det ikke er spillere udefra, som skal komme og redde det hele. Det sagde jeg inden sidste transfervindue, og nu siger jeg det igen. Det kan ikke udelukkes, at vi henter en spiller eller to, men det er bare vigtigt, at der ikke er nogen, der bilder sig selv ind, at det er spillere udefra, der ændrer hele billedet. Nye folk har altid brug for tid til at falde til. Det har vi også set med de seneste, vi har hentet. De har gjort det rigtig fint, men der er altid en tilpasning af en eller anden art.

- En del af den proces indebærer også, at vi hele tiden skal have fokus på at få videreudviklet de nuværende spillere. Jeg synes, at vi eksempelvis har set nogle gode ting fra vores unge, og vi har fået bragt nye folk ind. Michael Tørnes har vist, at han har, hvad der skal til, for at være målmand på dette niveau. Dertil har en del af de unge fået mere erfaring og modenhed. De har fået flere kampe, og der er blevet bygget noget mere på. Vi har endnu ikke set hele paletten, men det er en del af den proces, vi arbejder med. Vi vil gerne arbejde med vores unge folk, og det vil helt naturligt give en fase, hvor tingene kommer til at svinge en lille smule. Også med tanke på, at Mikkel (Thygesen, red.) kom i sommer, Rommedahl sent på sommeren, og Simon (Makienok, red.) er lige kommet til.

Sportschefen erkender blankt, at den overståede sæson har været en stor skuffelse i forhold til forventningerne, men slår også fast, at klubben endnu er i en udviklingsfase i forhold til igen at blive en fast del af toppen i dansk fodbold.