Superliga

Bundesliga-klubber følger Tim Janssen

Esbjerg er klar til at sælge angriberen Tim Janssen, og der er interesse for den hollandske skarpretter. Interessen stammer primært fra Bundesligaen og Østeuropa, men også en dansk klub holder øjnene åbne.

Tim Janssen scorede i weekenden sit fjerde sæsonmål for Esbjerg i 2-2 kampen mod topholdet fra FC Midtjylland, og det er der formentlig en række udenlandske klubber, der har lagt mærke til. For der er stor interesse for Esbjergs hollandske angriber.

Den interesse stammer primært fra den tyske Bundesliga og fra klubber i Østeuropa, og da Tim Janssen kom til Esbjerg i sommeren 2009 på et playersponsorat, så har Esbjerg givet udtryk for, at de er klar til at sælge Janssen allerede i det kommende transfervindue. Om det så også sker er endnu ikke til at sige.

- Tim og jeg har et håb om, at han bliver solgt, så han kan give noget tilbage til investorerne, men jeg er ikke 100 procent sikker på, at det sker. Det finansielle marked er stadig lidt kritisk, og ingen ved rigtig, hvad der kommer til at ske. Men interessen for ham er der, og den kommer fra et par Bundesliga-klubber, der holder øje med ham. Ligesom klubber fra Ukraine, Rusland og Polen har haft kig på ham, siger Janssens agent Alex Kroes til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Janssen: Jeg skal sælges før eller siden

Agenten regner dog ikke med, at der kommer til at ske noget lige foreløbig, for der er stadig lang tid til 1. januar, hvor transfervinduet åbner. Og de interesserede klubber er stadig tilbageholdne, for de fleste følger flere emner samtidig.

- Den mest seriøse klub kom for nylig til mig. De fortæller mig, at de følger tre-fire andre angribere samtidig. Og sådan er det. Jeg siger altid til en interesset klub, at de må se på varen, og så må de komme tilbage, hvis de er klar til at blive konkrete, og dertil er det ikke kommet endnu. Det er stadig lidt for tidlit at sige noget om, hvad der kommer til at ske, siger Kroes, der sammen med Esbjerg har sporet sig ind på, hvad Tim Janssen eventuelt skal koste.

Tim Janssens kontrakt med Esbjerg løber til udgangen af 2012. Han er derfor bundet i lang tid til den vestjyske klub, og derfor kan han være en rimelig dyr herre at erhverve sig. Alligevel har en dansk klub fået øjenene op for Tim Janssens kvaliteter, og de kunne også komme med i kapløbet om at sikre sig Janssens underskrift.

- Der er vel kun tre klubber i Danmark, der har økonomi til at købe ham, hvis det skulle komme dertil, og Tim er åben for alt - også Danmark. Der er da også én dansk klub, der følger ham. Men de skal også blive konkrete før der eventuelt vil kunne ske noget, understreger Alex Kroes.

Tim Janssen har spillet 45 Superliga-kampe og scoret 19 mål for Esbjerg.