Divisionsforeningen tager til genmæle i forsikringssag
Illustration
Superliga

Divisionsforeningen tager til genmæle i forsikringssag

Spillerforeningen har rejst en sag mod Divisionsforeningen med et millionkrav på vegne af en række spillere. Divisionsforenignen undrer sig over Spillerforeningens fremgangsmåde.

I går kom det frem i Politiken, at Spillerforeningen har rejst et millionkrav mod Divisionsforeningen på baggrund af to afgørelser fra sidste år i Fodboldens Voldgiftsret, der slog fast, at fodbolspillerne Allan Gaarde og Sammy Youssouf havde krav på erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Forsikringen nægtede at udbetale erstatningen til de to spillere på grund af nogle klausuler, og Spillerforeningen rejser sag mod Divisionsforeningen for at sikre deres medlemmer den erstatning, de mener, de har krav på.

I Divisionsforeningen undrer de sig over Spillerforeningens fremgangsmåde.

- For det første vil Divisionsforeningen rigtigt gerne have en dialog med Spillerforeningen om de forsikringsbetingelser, der findes i de forsikringer, som Divisionsforeningen tilbyder klubberne. Derfor gav vi på et møde i januar betingelserne til Spillerforeningen og bad om Spillerforeningens kommentarer til dem. Vi har siden intet hørt, men forstår nu gennem pressen, at Spillerforeningen ønsker den dialog, vi efterspurgte for 10 måneder siden. Vi er naturligvis til rådighed, siger direktør Claus Thomsen i en pressemeddelelse og fortsætter:
 
- For det andet kan vi forstå, at Spillerforeningen ønsker en afklaring af de spørgsmål, der er lagt frem. Det finder Divisionsforeningen bestemt vil være ønskværdigt. Vi havde mæglingsmøde med Spillerforeningen i januar, og Spillerforeningen skulle vende tilbage med et såkaldt klageskrift, som samtidigt præciserede de problemstillinger, Spillerforeningen mente, der var tale om. 10 måneder senere har vi endnu ikke modtaget dette, men vi vil gerne videre i afklaringen.
 
- For det tredje er spørgsmålene for hver enkelt af de spillere, Spillerforeningen har samlet under denne hat, efter Divisionsforeningens opfattelse, meget forskellige i substans og indhold. Vi respekterer den måde Spillerforeningen ønsker afklaringen. Men det ærgrer os, at spillere, der kunne have fået en hurtig afklaring og eventuel udbetaling, på den måde skal vente på en meget længere proces.

Spillerforeningen har angiveligt rejst sag mod Divisionsforeningen på baggrund af sager for mindst ti spillere.