Duelunds succesformel: Tænker mere på holdet og mindre på sig selv
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Duelunds succesformel: Tænker mere på holdet og mindre på sig selv

Tidligere havde Mikkel Duelund tendens til at tænke på, hvordan han selv blev farlig, i stedet for hvad der var bedst for hans hold. Det har han rettet op på, så nu koster det ikke dyrt længere.

Mikkel Duelund har fået en glimrende start på 2018. I den første Superliga-kamp mod AC Horsens lagde han op til det 2-0-mål, der afgjorde kampen, og mod FC København både scorede han og trak det frispark, som førte til Marc Dal Hendes 3-1-scoring.

Offensivspilleren er nu oppe på seks mål og fem oplæg i denne sæson, og særligt lige før og lige efter vinterpausen har han sat ild til modstandernes forsvar med fire mål og to oplæg i fire kampe.

Men selv om Duelund udmærker sig med sine offensive bidrag, fremhæver han selv, hvad han har lært i den modsatte ende af banen. Han kalder sig selv mere moden og påpeger, at han har arbejdet på en række ting.

- Tidligere tænkte jeg for meget på selv at stå i en god position til at få bolden og blive farlig, når vi erobrede den. Det betød, at jeg nogle gange kostede for holdet. Det har jeg lagt væk. Nu arbejder jeg mere defensivt og tænker mindre, at jeg skal være kampafgørende. Jeg er så bare heldig, at jeg har nogle holdkammerater, der kvitterer ved at bringe mig i nogle gode positioner, siger Mikkel Duelund til Herning Folkeblad.

Målet mod FCK var dog hverken heldets eller holdkammeraternes skyld. Duelund erobrede selv bolden efter en dårlig William Kvist-aflevering og løb direkte ned og hakkede den i mål, som man kan se i videoen med højdepunkter i toppen af artiklen.

20-årige Duelund er på vej mod sin bedste sæson, hvad angår mål og oplæg. I sidste sæson stod han for henholdsvis otte og ét af slagsen, hvilket er hans hidtil højeste.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.