FCM-veteran: Tager et halvt år ad gangen
Illustration
Superliga

FCM-veteran: Tager et halvt år ad gangen

Frank Kristensen fortsætter i FC Midtjylland - muligvis endnu længere end bare til sommer. 

36-årige Frank Kristensen havde formelt kontraktudløb i FC Midtjylland ved årsskiftet, men det har hele tiden ligget i kortene, at angriberen skulle fortsætte i klubben det næste halve år – enten som spiller eller som en del af staben. 

Den erfarne angriber er da også med i opstartsfasen i FC Midtjylland. Frank Kristensen skal snart snakke kontrakt med direktør Claus Steinlein, og han håber, at han i foråret kommer til at spille en rolle på klubbens Superliga-hold. 

- Som udgangspunkt fortsætter jeg på samme vilkår som i efteråret, hvor jeg var massør, men også trænede med og fik nogle kampe. Jeg håber på det samme til foråret, hvor jeg forhåbentlig også kan score nogle mål. Vi har ikke lavet en kontrakt endnu, men jeg skal snakke med Steinlein i løbet af den næste uges tid. Der er ikke det vilde i det, siger Frank Kristensen, der har en lang fortid i FC Midtjylland, men altså også en fremtid. 

I efteråret blev det til spilletid i ni kampe for FC Midtjylland, og han håber, at det kan blive til flere i foråret. 

- Jeg håber på det, men der er ikke noget, der er sikkert. Jeg skal først se, om jeg overlever den her opstart, men som udgangspunkt vil jeg se, om jeg kan være med i nogle kampe, og jeg håber, at Glen Riddersholm også mener, at jeg kan bidrage med noget, siger Frank Kristensen til tipsbladet.dk.

Efter en periode hos Randers FC vendte han tilbage til FC Midtjylland for et år siden, og han har dermed været en del af den markante optur hos midtjyderne gennem hele 2013, hvilket er kulmineret i en vinterpausen på førstepladsen i Superligaen. 

- Det har jeg været glad for at opleve. Det er gået godt, og selvom jeg ikke vil tage æren for det, er det godt at se, at hele 2013 har været god for FCM. Det har været dejligt at komme hjem og være med til det. Jeg har måske ikke været med i så mange kampe, men jeg har også bidraget i træningen, hvor jeg har været med til at flytte nogle af spillerne, siger Frank Kristensen, der både har vundet sølv og bronze med FC Midtjylland og naturligvis gerne tager en guldmedalje med i karrierens efterår. 

FC Midtjylland ligger lige nu nummer et med fire point ned til de nærmeste forfølgere fra AaB, og Frank Kristensen håber naturligvis, at det lykkes at spille mesterskabet hjem i løbet af foråret. 

- Det kunne jeg rigtig godt tænke mig. Vi vil meget gerne vinde guld, men vi ved også, at det bliver svært. Vi bliver jaget vildt fra alle sider, men vi glæder os, og det er en gulerod, når nu vi skal i gang med den sure vintertræning, siger han. 

Det kunne dermed ligne et drømmescenario for Frank Kristensen, hvis han kan slutte karrieren med et sæt guldmedaljer, men det er ikke nødvendigvis slut for angriberen til den tid. 

- Jeg ved jo ikke, om det er slut til sommer. Hvis kroppen stadig er frisk, kan jeg godt fortsætte. Jeg tager et halvt år ad gangen – ja, faktisk en træning ad gangen lige nu – og så må vi se, hvordan det ser ud. Om det er slut til sommer, ved jeg ikke, men jeg nyder at være med, og jeg håber, at jeg også i foråret kan være med til at gøre en forskel, siger Frank Kristensen. 

FC Midtjylland-veteranen debuterede for klubben i Superligaen i 2000/2001-sæsonen og har i alt spillet 266 Superliga-kampe med 102 mål til følge for Herning-klubben.