FCN-keeper vil gå fra fan til VM-deltager
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

FCN-keeper vil gå fra fan til VM-deltager

For halvandet år siden sad FC Nordsjællands målmand Runar Alex Runarsson tribunerne, da Island spillede EM i Frankrig. Til næste års VM håber han at være med nede på banen.

Det blev opgjort, at op imod otte procent af Islands befolkning sidste år rejste til EM i Frankrig, da det islandske landshold for første gang deltog ved en stor slutrunde.

Men også islændingene, der ikke boede på øen i Nordatlanten, drog af sted. For eksempel tog FC Nordsjællands målmand Runar Alex Runarsson turen for at støtte holdet.

- Min morfar og mormor havde 70 års fødselsdag, så de inviterede hele familien derned, og så rejste vi rundt. Jeg så dog kun de første to kampe, for jeg skulle tilbage til Danmark, hvor vi havde vores opstart i Nordsjælland, mens min far også måtte tilbage til Lokeren, men dog kom tilbage for at se kampen mod England. Men min mor og mine to søstre så alle kampene, så vi var også en del af festen, siger Runarsson til Tipsbladet.

Dengang var han målmand på U/21-landsholdet, men nu er han selv blevet en del af det hold, han for bare et år siden støttede som fan. Han blev udtaget til VM-kvalifikationskampene i september og oktober og var dermed en del af truppen, der sikrede billetter til slutrunden i Rusland næste år.

- Det har været helt utroligt. Det er vanvittigt. Det er svært at sætte ord på. Men jeg er utrolig stolt over det, og jeg glæder mig meget til næste sommer, siger FC Nordsjælland-målmanden.

- Landstræneren har ikke sagt noget klart om, hvem der er anden- og tredjemålmand, men sidst udtog de mig og Hannes som de to første, og så ventede de en uge med at udtage den sidste, så jeg tror nok, at det er os to, der er første og anden.

"Hannes" er Randers-keeper Hannes Halldórsson. For to uger siden fik de begge blomster og blev lykønsket med kvalifikationen, da de mødtes på Right to Dream Park til Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og kronjyderne. Runar Alex Runarsson ved godt, at Halldórsson har et forspring i duellen om spilletid.

- Selvfølgelig har jeg en drøm om at spille, men jeg ved også, at Hannes har spillet fast på det her landshold. Der har været en stamme af måske 20 ud af 23 spillere, der har været med i de seneste seks år, og de har alle sammen gjort det sindssygt godt. Ellers havde de jo ikke været med til playoff før VM i 2014, EM-slutrunden i 2016 og nu VM i 2018.

- Så jeg har ikke nogen forventninger om, at jeg skal stå. Jeg vil selvfølgelig gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for i hvert fald at have fortjent pladsen, hvis der sker noget, men jeg vil aldrig gå ind og sige: ”Okay, det er mig, der skal have den position.” Det ville ikke være fortjent på den måde, siger Runarsson.

Læs hele interviewet med Runar Alex Runarsson i Tipsbladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag kan du også læse:

* Den store gennemgang af Brøndby, FCK, FCM, AGF og de andre Superliga-klubber midtvejs i grundspillet

* Et stort interview med Thomas Sørensen, der blandt andet fortæller om, hvordan Irlands nuværende manager Martin O'Neill saboterede danskerens karriere

* Interview med Theo van Seggelen, generalsekretær i den internationale spillerforening FIFPro

* Kronik om de skæve kamptidspunkter i Superligaen, der ikke er rimelige overfor fansene

* Dommer-kronik

* Spiltips