Frederiksen: Ingen indflydelse på Hansen-beslutning
Illustration
Superliga

Frederiksen: Ingen indflydelse på Hansen-beslutning

Det var en del af forhandlingerne med Nantes, at Kian Hansen ikke skal spille Europa League i foråret, og træner Niels Frederiksen havde derfor ikke indflydelse på beslutningen.

Esbjergs træner Niels Frederiksen har ikke haft indflydelse på beslutningen om at udelade Kian Hansen fra Europa League-truppen. Det var en del af Esbjergs forhandlinger med Nantes og Kian Hansen. Frederiksen ærgrer sig over, at han ikke kan bruge sin forsvarskrumtap i de to kampe mod Fiorentina.

- Jeg har været informeret om det tidligt i forløbet, men det er ikke noget, jeg har haft indflydelse på. Det er ikke mig, der bestemmer konditionerne, når vi sælger og køber spillere, og det er vel bare sådan, det er, siger Niels Frederiksen til tipsbladet.dk.

- Jeg tror da, at alle, inklusive Kian selv, ville ønske, at han kunne spille de to kampe, men vi er ikke i en situation, hvor vi kan lade to kampe mod Fiorentina afgøre, om vi skal sælge en spiller eller ej. Det er ærgerligt, at vi ikke kan bruge ham, men vi må spille de to kampe uden Kian.

Esbjerg solgte i januar Kian Hansen til Nantes, men lejede ham straks tilbage. Derfor er han at betragte som ny spiller i klubben, og for at spille Europa League i foråret skulle han registreres på ny, men da Esbjerg kun kan registrere tre nye til turneringen, blev Hansen vraget til fordel for Michael Jakobsen, Martin Pusic og Mohammed Fellah, der ved en fejl blev udeladt fra truppen i sommer.

Spørgsmålet er så, om Niels Frederiksen ville have truffet en anden beslutning, hvis han kunne have bestemt?

- Det er et hypotetisk spørgsmål, så det ønsker jeg ikke at tage stilling til. Jeg er bare blevet informeret og har ikke haft indflydelse på det. Nu er Kian jo heller ikke den eneste midterforsvarer, vi har i Esbjerg. Vi har fået Michael Jakobsen ind som en klar forstærkning, og vi skal nok finde én, der kan spille de kampe ved siden af ham. Jeg synes, vi er fint stillede i vores midterforsvar.

De øvrige muligheder i Esbjergs midterforsvar er Jens Berthel Askou og Davidson Drobo-Ampem. Askou har dog haft problemer med symptomer på en diskusprolaps, og det er endnu usikkert, hvornår han kan spille igen.

De to kampe mod Fiorentina bliver afviklet den 20. og 27. februar.