Gislason: Mere frihed under Ståle end Jacobs
Illustration
Superliga

Gislason: Mere frihed under Ståle end Jacobs

FC Københavns Rurik Gislason nyder den frihed, som han har fået under Ståle Solbakken, og som manglede, da Ariel Jacobs var træner.

Det er ikke kun FC Købehavns præstationer, der er blevet løftet, siden Ståle Solbakken vendte tilbage som træner i hovedstaden. Det samme er Rurik Gislasons spil, der har været blandt holdets bedste i efteråret. 

En af årsagerne skal man finde i netop Solbakkens hjemkomst, for under nordmanden har Gislason fået en mere fri rolle, end han havde under forgængeren Ariel Jacobs.

- Jeg har fået en større frihed til bare at bruge min energi og iver på banen. Det gør mig bedre tilpas under kampene, fordi jeg i modsætning til i starten af sæsonen ikke føler, at tilskuerne eller træneren er over mig, hvis det ikke lige lykkes for mig, siger islændingen til Jyllands-Posten. 

Den frihed bruger han til at udnytte sin intuition, for når han ikke føler sig låst i et koncept, går det hele bare lidt nemmere.

- Jeg bryder mig ikke om, når man tænker fodbold ind i alt for mange systemer og faste løbemønstre. Når jeg laver mine aktioner på banen, så kommer det mere bare automatisk. Jeg tænker ikke så meget over, hvad der sker, siger Rurik Gislason, der spillede 24 kampe for FC København i efteråret.