Stort transferdilemma i Randers FC: Der er noget støv
Foto: Getty Images/Allan Hogholm
Superliga

Stort transferdilemma i Randers FC: Der er noget støv

Michael Gravgaard sidder stadig med ansvaret for Randers FC's transfervindue, og der tegner sig et billede af nogle mildt sagt svære arbejdsbetingelser inden deadline.

Michael Gravgaard har sagt sit job som direktør i Randers FC op. Det gjorde han i sidste uge i kølvandet på bestyrelsens beslutning om at fyre cheftræner Ricardo Moniz - en beslutning, der blev taget hen over hovedet på Michael Gravgaard.

Alligevel er Michael Gravgaard endnu ikke fortid i Superliga-klubben. Det er uvist, hvornår han forlader klubben, men helt sikkert er det, at han pt. stadig har ansvaret - og det er hans job at sejle Randers FC sikkert i havn i det igangværende transfervindue, der smækker i onsdag ved midnat. Et transfervindue hvor forstærkningerne, der skal være med til at undgå en faretruende nedrykning, skal hentes.

Det er mildt sagt en svær - ja, nærmest håbløs - opgave for Michael Gravgaard, der ifølge tipsbladet.dk's oplysninger stadig er på udkig efter nye spillere til Randers FC.

Status lige nu er som nævnt, at Randers FC er uden cheftræner og snart uden en sportsdirektør, og det vil sige, at Michael Gravgaard skal forsøge at hente spillere til klubben uden at kunne svare på helt simple spørgsmål som "hvem er cheftræneren?", "hvilket system spilles der?" og "hvordan bliver min rolle på holdet?". Spørgsmål, som alle spillere helt naturligt vil stille en potentiel ny arbejdsgiver, men som Gravgaard altså er ude af stand til at besvare, fordi der ikke er nogen cheftræner, og det ikke er Gravgaard selv, der skal ansætte en fremtidig en af slagsen i Randers FC. Ved samme lejlighed kan Randers-direktøren så i øvrigt meddele, at det slet ikke er ham, der skal være deres chef. 

- Vi har jo et trænerteam, så det er jo ikke sådan, vi er handlingslammet i det daglige. Og uanset hvilket system eller eventuel cheftræner, der måtte komme, så kigger vi især efter nogle offensive kort. Men jeg forstår jo godt, hvad du mener med dit spørgsmål. Når man lige har har fyret en cheftræner, vil der altid være noget støv, men når det er børstet væk, så håber jeg, at potentielle spillere stadig kan se, at Randers FC er en attraktiv klub at spille for, siger Michael Gravgaard til tipsbladet.dk.

En anden udfording for Michael Gravgaard er lønbudgettet. Det store spørgsmålstegn i den forbindelse hedder Mayron George.  

Angriberen er udlejet til Lyngby BK frem til sommer, men fremtiden tegner som bekendt uvis for de kongeblå, der kan være tæt på at dreje nøglen om. Hvis Lyngby går bankerot, kan Mayron George via en kurator ende tilbage i Randers FC, og han er en af de mere løntunge i klubben. Hvis han skal have løn i foråret, er der noget mindre at rutte med i lønforhandlingerne med potentielt nye spillere inden på onsdag.

For at få en afklaring har Randers FC henvendt sig til Lyngby BK og tilbudt at tage Mayron George tilbage for på den måde at give angriberen vished og for at få klarhed over, hvor meget luft klubben har i lønbudgettet. Hvis Lyngby BK går konkurs, sker det først efter transfervinduets lukning.

- Lyngby, eller rettere rekonstruktøren, er ikke vendt tilbage på vores henvendelse, så ja, det er jo en usikkerhed, som er lige så svær for mig som for dig at spå om, fortæller Michael Gravgaard, der altså skal præstere under nogle vanskelige forhold de kommende døgn. 

Randers FC har indtil videre hentet Eero Markkanen og Jannik Skov Hansen i dette transfervindue. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.