Vild østat drillede Cameroun med back som målmand

Markspilleren Chaker Alhadhur havde trukket i målmandshandskerne til kamp, som fik tragisk efterspil.

Forestil dig, at det var Nicolai Boilesen og ikke Kasper Schmeichel eller en anden målmand, der i sommer stod på mål i Danmarks EM-ottendedelsfinale mod Wales.

En absurd tanke, ikke?

Ikke desto mindre var det noget lignende, der mandag udspillede sig ved Africa Cup of Nations - Afrikas pendant til EM.

Comorerne har været så hårdt ramt af skader og coronasmitte, at venstrebacken Chaker Alhadhur var nødt til at udfylde målmandsrollen. Det skete i ottendedelsfinalen mod Cameroun, som endte med at vinde beskedent 2-1.

Østaten er for første gang med i den afrikanske turnering. Comorerne havde forsøgt at få keeper Ali Ahamada godkendt til at spille, fordi han blev testet negativ tidligere mandag. Det afviste Det Afrikanske Fodboldforbund dog.

Derfor fik Chaker Alhadhur sine første minutter på banen ved Africa Cup of Nations. Men det blev ikke på hans favoritposition.

Iført en målmandstrøje med et tretal lavet af gaffatape på ryggen kunne han imidlertid ikke klandres for Camerouns mål - han gjorde det ligefrem godt.

Han og holdkammeraterne kæmpede ganske enkelt forbilledligt. Cameroun var kæmpefavorit, og da Comorerne allerede efter syv minutter blev reduceret til ti mand efter en udvisning til Nadjim Abdou, var alt håb nærmest ude.

Men Comorerne holdt Cameroun fra scoring i en halv time. Karl Toko Ekambi kom på skudhold i feltet og placerede bolden så yderligt, at den 172 centimeter høje venstreback i målet ikke kunne nå den.

Ni minutter inde i anden halvleg bragte Chaker Alhadhur sig selv i fokus med en dobbeltredning. Godt nok så det uortodokst ud, da han boksede til bolden, mens han lå ned - men det var effektivt. Han holdt bolden ude af målet.

Efter 70 minutter gik den ikke længere. Vincent Aboubakar scorede fra tæt hold, men igen kunne man absolut ikke klandre Chaker Alhadhur, selv om han måske godt kunne have fyldt lidt mere i målet.

Comorerne formåede sågar at skabe spænding i opgøret, da Youssouf M'Changama langt, langt udefra bankede et frispark helt op i hjørnet. Nærmere kom Africa Cup of Nations-debutanterne dog ikke på sensationen.

Kampen fik et tragisk efterspil, da minimum otte personer omkom uden for Olembe Stadium i Camerouns hovedstad, Yaounde.

De otte personer omkom i forbindelse med, at et menneskehav i et stormløb forsøgte at komme ind på stadion for at se ottendedelsfinalen i det afrikanske fodboldmesterskab.

Yderligere mindst 40 personer meldes tilskadekomne.