Horsens: Rønnow har sin pris
Illustration
Superliga

Horsens: Rønnow har sin pris

Esbjerg vil eje sine lejesvende, men AC Horsens er ikke i udgangspunktet indstillet på at sælge Frederik Rønnow, selv om direktør Henrik Ravn erkender, at Rønnow selvfølgelig også har en pris.

Niels Erik Søndergård fra Esbjergs sportslige ledelse slog i går fast overfor tipsbladet.dk, at vestjyderne hellere vil eje end leje, og at det derfor også er muligt, at Esbjerg vil gå efter at købe lejesvendene Frederik Rønnow, Mushaga Bakenga og Pape Pate Diouf fri i januar.

Førstnævnte har stået alle Esbjergs kampe, efter han blev lejet ud fra AC Horsens. Hans lejeaftale løber for resten af sæsonen, men hvis Esbjerg allerede er begyndt at kigge på at købe ham fri, må de sende et tilbud til Horsens, der kan friste direktør Henrik Ravn. Han og Horsens har papir på Rønnow til 2017, og det bliver dyrt, hvis Esbjerg skal købe ham.

- Han er en målmand på 21 år, der har spillet over 10 Europa League-kampe, omkring 60 kampe i Superligaen og nogle U/21-landskampe. Han er et målmandstalent i svøb, og jeg vil da bare sige, at vi er glade for, at vi har kontrakt med ham til 2017. Men alting har sin pris, og det har Frederik Rønnow selvfølgelig også, siger Henrik Ravn til tipsbladet.dk og slår fast, at der endnu ikke har været forhandlinger om et salg.

- Vi koncentrerer os om at komme tilbage i Superligaen og glæder os over, at vi som udgangspunkt får Rønnow tilbage til sommer. Der er ikke dialog om at sælge, men kommer de med et bud, tager vi dialogen med Esbjerg og med Frederik. Det har selvfølgelig også indvirkning på situationen, om vi rykker op.

LÆS OGSÅ: Frederik Rønnow ude med knæskade

Netop oprykning er også det springende punkt for Frederik Rønnow. Han vil ikke spille 1. division i næste sæson, så hvis Horsens ikke rykker op, vil han blive i Esbjerg eller videre til noget andet.

- Jeg er rigtig glad for at være i Esbjerg, og jeg glæder mig over, at jeg tog et rigtig godt valg i sommer. Jeg må se, hvad der sker til vinter eller til sommer. Jeg har ikke tænkt så meget over det endnu, så jeg koncentrerer mig om at spille kampe. Men jeg vil da gerne sige, som jeg sagde i sommer, at jeg ikke har lyst til at spille i 1. division. Så hvis Horsens ikke rykker op, så håber jeg, jeg kan finde noget andet - enten her i Esbjerg eller et andet sted, siger Rønnow til tipsbladet.dk.

Horsens hentede i sommer Lasse Heinze og Thomas Villadsen, der dog begge har aftaler, der udløber efter sæsonen.