Kristian Bak drømmer om trænerkarriere
Illustration
Superliga

Kristian Bak drømmer om trænerkarriere

FC Midtjyllands anfører har netop været på trænerkursus og går med en trænerdrøm i maven.

Når 31-årige Kristian Bak Nielsen fra FC Midtjylland en dag stiller støvlerne på hylden, kan en ny fremtid som træner meget vel blive en realitet. Ulvenes kaptajn har brugt starten af sin juleferie på DBU’s T-træneruddannelse sammen med holdkammeraten Morten ’Duncan’ Rasmussen.

Og den rutinerede Bak går med en trænerdrøm i maven.

- Grunden, til at jeg tog af sted, var for at prøve det af, og se om det er noget for mig, for jeg har helt sikkert en ide om, at jeg en dag gerne vil være træner. Nu er jeg et skridt længere, og jeg er absolut positiv omkring det, siger Bak til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Jeg har haft mange forskellige trænere, og jeg ved, hvad der har været godt, og hvad der har været skidt. Jeg vil prøve at tage det gode med fra de trænere, jeg har haft. Jeg har en ide om, hvordan jeg gerne vil være som træner. Jeg ved, hvad jeg står for, og det er at være tydelig og klar, men samtidig også at være tæt på spillerne.

- Man skal have det hele til at passe sammen i en træning, og det kræver et godt trænerteam i dagligdagen for at få det hele til at køre. Egentlig burde alle spillere, hvis de har mulighed for det, tage på kurset, for det giver en indsigt i trænernes arbejde, og jeg tror, at flere spillere vil være mere koncentreret og positive i forhold til hverdagstræningen, fordi man ved, hvor svært det er at planlægge en træning, slutter anføreren.

Kristian Bak Nielsen overvintrer sammen med FCM på Superligaens førsteplads.