Lejet EfB'er åbner for permanent skifte
Illustration
Superliga

Lejet EfB'er åbner for permanent skifte

Mushaga Bakenga afviser langt fra at blive i Esbjerg, når hans lejeaftale med pokalmestrene udløber til sommer.

Det har både været rigtig godt og rigtig skidt for Esbjerg og Mushaga Bakenga i dette efterår. Mens holdet har været ganske fortrinlige i Europa League, har resultaterne sejlet rundt i Superligaen, og de overvintrer under nedrykningsstregen. 

Bakenga selv har også måttet tage det sure med det søde, da han kom godt fra land, men han har ikke scoret siden 6. oktober og desuden været plaget af en rygskade. Han mener da også, at han kan blive endnu bedre.

- Jeg er tilfreds med vores præstationer i Europa, men det er ikke godt nok i ligaen. Jeg kom for at udvikle mig, men jeg har ikke vist mit bedste endnu. Det skal jeg nok gøre til foråret, det er jeg 100 procent sikker på, siger han til tipsbladet.dk.

Han mener, at det blot gælder om at få scoret et enkelt mål, og så skal resten nok komme i en lind strøm. Det er dog endnu uvist, om han også skal sparke bolde i mål for Esbjerg til næste sæson, for hans lejekontrakt udløber til sommer, og han ved ikke, om han skal blive på Vestkysten. 

- Det afhænger af mine præstationer i foråret. Jeg er rigtig glad i Esbjerg, og det minder mig om min hjemby i Norge. Vi må vente at se, men jeg anser det ikke som et skridt ned (i forhold til Club Brugge, red.), siger Mushaga Bakenga og henviser til holdets kvalifikation til Europa League.

- Den primære grund til, at jeg kom hertil, var muligheden for at spille i Europa. Det er altid godt at præstere i Europa, men det er ikke den samme følelse, når man er dårlig i ligaen. 

Selvom Esbjergs Superliga-efterår sluttede ganske hæsligt med to point i de sidste otte kampe, så har den 21-årige nordmand alligevel lidt at glæde sig over. For midt i rygskavankerne, scoringsfattigheden og den overhængende nedrykningsfare er Bakenga blevet udtaget til det norske landshold, som i starten af januar skal en tur til De Forenede Arabiske Emirater. 

- Det var et mål for mig at blive udtaget til landsholdet i 2013, så det er vidunderligt. Jeg har fået gode signaler fra trænerne og var også tæt på at blive udtaget sidst. Det er jo bare et tegn på, at jeg gør noget rigtigt, så jeg er meget glad og ser virkelig frem til det, siger angriberen, der er noteret for 14 kampe og ti mål for Norges U/21-landshold.