Ligastats: OB-bombardement og FC København skarpest af alle
Foto: Getty Images
Superliga

Ligastats: OB-bombardement og FC København skarpest af alle

Vi samler som vanligt op på Superliga-runden med nogle af de vigtigste og bedste statistikker.

Her er Ligastats for den overståede 20. spillerunde i Superligaen.

Individuelt:

Rundens målkonge
Når en spillerunde avler en hattrick-helt, er der som regel ikke så meget at rafle om - og det er da også tilfældet her. Anders K. Jacobsen bankede tre mål i kassen i OB's 6-1-sejr over Helsingør og gjorde det oven i købet på bare seks afslutninger. Ganske imponerende af OB-angriberen, der nu har skudt sig selv ind i jagten på topscorer-prisen med sine i alt 10 scoringer i sæsonen. 

-----

Rundens aflevering
AaB har tre mand i top 5 over flest afleveringer over de 90 minutter, men sejren måtte spillerne se Silkeborg IF løbe med. AaB-forsvareren Kasper Pedersen tager dog denne pris med sine 108 succesfulde afleveringer - en mere end FCK's Michael Lüftner og syv flere end holdkammeraten Filip Lesniak.

-----

Rundens luftkonge:
I efteråret var Bubacarr Sanneh en del af "luft-våbenet" hos AC Horsens og i denne spillerunde fortsætter han den stil hos FC Midtjylland. Han var bare på banen i 28 minutter i fredagens 2-0-sejr over netop AC Horsens, og alligevel præsterede han at vinde otte luftdueller - det er nok til at indtage en placering som nummer to i denne spillerunde - ganske voldsomt. Men det er "naturligvis" ikke nok til at komme i nærheden af luftkongen over dem alle - AC Horsens' Ayo Okosun, der hele 16 gange var bedst i en luftduel i fredagskampen. 

------

Rundens sprinter
FC Københavns Federico Santander er næppe en spiller som mange vil forbinde med en voldsomt høj topfart, men ikke desto mindre er angriberen målt til den fjerde-højeste fart med 32,9 kilometer i timen. 
Men over ham ligger de to FCM'ere Andreas Poulsen med 33,07 kilometer i timen, Mads Døhr Thychosen med 33,22 kilometer i timen - og så vinderen, der er AaB's Frederik Børsting, der blev målt til 33,45 kilometer i timen.  

-----

Rundens arbejdshest
Emiliano Marcondes har mange gange ligget nummer et i denne kategori, men nu bliver hans meter løbet i England, så nye må til. To mand præsterede mere end 13 løbede kilometer i denne spillerunde. OB's Casper Nielsen løb 13.047 meter, men det var ikke nok til at nå Randers FC's Mikkel Kallesøe, der løb 13.425 meter i nederlaget til FC København.

------

Rundens oprydder: Brøndbys Simon Tibbling og OB's Casper Nielsen stod hver især for fem succesfulde tacklinger, men det er ikke nok til førstepladsen, der går til FC Nordsjællands talentfulde forsvarer Victor Nelsson, der med seks tacklinger gjorde sit til, at forårspremieren skulle ende godt - det blev som bekendt ikke helt tilfældet, da SønderjyskE vandt kampen.   

------

Rundens hårdeste: Der er dødt løb mellem to spillere, der begge begik fem frispark. Brøndbys Hjörtur Hermansson og Randes-spilleren Nicolai Poulsen. Prisen går dog til Randers-spilleren, der nemlig også ragede et gult kort til sig.

Hold:

Rundens engle: Hvad hjælper det, at man er en engel, hvis man absolut intet får ud af det? Rundens eneste hold uden advarsler var på samme tid det hold, der løb ind i den største øretæve. FC Helsingør vinder kategorien i 6-1-nederlaget til OB, der i løbet af de 90 minutter løb ind i tre advarsler.

-----

Rundens boldbesiddelse: FC København havde bolden i 62 procent af tiden, da Randers FC blev sendt hjem med 5-1 fra Telia Parken. Men meget boldbesiddelse behøver ikke sige alt - det ved de i AaB, der efter at have haft bolden i 63 procent af tiden alligevel endte som taber mod Silkeborg IF, der vandt med 3-2. 

------

Runden inden for rammen: OB klaskede seks kasser ind, hvilket naturligvis indikerer, at fynboerne var ganske gode til at ramme målet i kampen mod Helsingør. Og det er da også OB, der med ni afslutninger inden for ramme løber med førstepladsen i denne kategori - med seks hold på andenpladsen med seks afslutninger inden for rammen: FC Helsingør, Brøndby IF, Randers FC og Silkeborg IF

------

Rundens skarpeste: Nu da OB hamrede seks kasser ind, kunne man tro, at det så også var fynboerne, der var rundens skarpeste i forhold til scoringseffektivitet. Men sådan ligger landet ikke, for med i alt 18 afslutninger ender OB på 33 procent i denne kategori. Det er nok til andenpladsen, men helt i top finder vi FC København, der med fem scoringer på syv skud ender på hele 71 procent i effektivitet. 
Og ja, Mads Agesens selvmål tæller også med i denne statistik, hvilket naturligvis øger procenten, da FC København faktisk kun havde fire forsøg inden for rammen.

------

Rundens dominator: Da Randers FC blev smækket med 5-1 i Telia Parken skete det efter 90 minutter, hvor holdet i følge Superliga.dk’s statistik var dominerende i 60 af kampens 90 minutter. Sådan kan statistikker af og til se helt skæve ud. Men da Brøndby vandt med 3-1 ude over Lyngby BK og Sønderjyske vandt med 2-1 over FC Nordsjælland skete det efter 65 minutters dominans - så de to hold tager prisen. 

Kilde: Superliga.dk