Nielsen: Thelander får chancen igen
Illustration
Superliga

Nielsen: Thelander får chancen igen

Rasmus Thelander er skuffet over, at Kent Nielsen har sat ham af holdet, men AaB-træneren understreger, at der er tale om nuanceforskelle mellem ham og Kenneth Emil Petersen, og han påpeger, at Thelander nok skal få chancen igen.

Kenneth Emil Petersen har nu i tre kampe i træk spillet fra start i AaB's midterforsvar. Efter 10 kampe med Rasmus Thelander som makker til Lasse Nielsen, ændrede træner Kent Nielsen pludselig på midterforsvaret op til Viborg-kampen, selv om Thelander havde fået masser af roser for sit spil.

Thelander fortalte i sidste uge til tipsbladet.dk, at han er skuffet over Kent Nielsens beslutning. AaB-træneren understreger da også, at Thelander ikke har spillet sig af, men at nuancer har gjort, at Petersen er blevet foretrukket i tre kampe i træk.

- Vi skifter Thelander ud med Kenneth Emil til Viborg-kampen, hvor vi spiller vores bedste kamp i efteråret, så det har selvfølgelig noget at sige, men det var nuancer, der gjorde, at jeg skiftede. De to er lidt forskellige typer. Thelander er brølende stærk og har et fighterhjerte af rang, men han skal blive lidt dygtigere i spillet med bolden, hvor han stadig kan lægge en del til sit spil. Han arbejder hårdt til træning på at forbedre de ting og på at overbevise mig om, at han skal spille. Så han presser på og skal nok få chancen igen, siger Kent Nielsen til tipsbladet.dk.

AaB-træneren ser ingen problemer i, at Thelander åbent erklærer, at han er skuffet over ikke at spille. Det afgørende for ham er, at han bevarer professionalismen, og det har han gjort.

- Jeg vil aldrig tage ærgrelsen eller skuffelsen over ikke at være i startopstillingen fra ham. Det vigtige er, at det ikke påvirker deres arbejde. Det gør det ikke med Rasmus. Han er bundprofessionel i sin indstilling, og det er en del af hans dna, at han vil kæmpe sig tilbage. Han har en fantastisk træningsmoral og er allerede et stort aktiv for os, og han bliver et endnu større aktiv på den lange bane, siger Kent Nielsen, der glæder sig over den store konkurrence om forsvarpladserne.

- Vi har en bred trup, hvor nogen bliver valgt og andre bliver fravalgt. Lasse, Kenneth Emil og Rasmus har alle bevist deres værd, og det samme gjorde Kasper Pedersen i foråret, da der blev brug for ham, selv om han stadig var amatør. Vi har nogle forskellige muligheder, og det glæder jeg mig over. Jeg valgte Kenneth Emil, fordi jeg vurderede, at han var lidt dygtigere. Det er en del af mit job som træner at vælge nogen fra.

AaB er nummer to i Superligaen og har tre point op til FC Midtjylland på førstepladsen.