Optakt: Randers FC - SønderjysKE
Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjysKE

Både Randers FC og SønderjyskE møder op med to sejre i bagagen, og det kan meget vel blive underholdende fredag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: BioNutria Park, Randers 
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcsje #sldk

Få en bonus på 1.000 kroner hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
Randers FC:
Det har set skidt ud for Randers FC hele sæsonen, men nu er kronjyderne pludselig i en situation, hvor de står noteret for to sejre i træk. Det kan også aflæses i tabellen, hvor Randers FC er kravlet væk fra sidstepladsen og nu er foran måde FC Helsingør og Silkeborg IF.

Spørgsmålet er, om det skyldes, at Ricardo Moniz har været lige præcis det friske pust, klubben også håbede, han ville blive. Eller om det er noget så basalt, at marginalerne på det seneste har været lidt sødere ved Randers FC end tidligere. Måske er det en kombination.

Faktum er i hvert fald, at de mørke skyer over Kronjylland er blæst en smule væk, og hvis det bliver til den tredje sejr i træk fredag aften, er det lige før, man kan tale om både medvind og solskin. 

Randers FC må fortsat undvære Brandur Hendriksson, mens Johnny Thomsen og Jonas Bager var tvivlsomme i løbet af ugen, men er blevet udtaget til truppen.

Det bliver formentlig en tæt kamp fredag aften, og hvis du tror på uafgjort, kan du få odds 3.25 hos bwin - klik her

SønderjyskE:
Endelig lykkedes det for SønderjyskE at bryde en af de største forbandelser i dansk fodbold. Det skete i søndags, da Haderslev-klubben besejrede FC København med 3-0. Det er første gang nogensinde, at SønderjyskE har besejret FCK i Danmarks bedste række.

FC København spillede en elendig kamp og er i dyb krise i denne sæson, men det skal ikke tage noget som helst fra SønderjyskE, der på overlegen vis afmonterede Danmarks dyreste fodboldtrup.

Sejren var den anden i træk for SønderjyskE, der har lagt behørig afstand til den krise, der kendetegnede klubben for bare få uger siden. Nu kan sønderjyderne i stedet skimte top seks. Ja, så hurtigt kan det gå i fodbold.

Sakari Mattila, Ramon Rodrigues og Emil Scheel er på skadeslisten, mens Niki Zimling afsoner karantæne.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
SønderjyskE: Niki Zimling

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-1-1): Halldorsson - Thomsen, Agesen, Enghardt, Marxen - Lobjanidze, Kitchen, Kauko, Rodic - Djurdjic - Kadrii

SønderjyskE (4-1-4-1): Mielitz - Gartenmann, Luijckx, Pedersen, Poulsen - Rømer - Kløve, Ekani, Jonsson, Greko - Uhre

Profilen:
Det er altid spændende, når en ung spiller får debut i Superligaen - særligt, når der er tale om, at spilleren går direkte i startopstillingen. Det gjorde 19-årige Tobias Damsgaard, da Randers FC mødte Lyngby BK i seneste runde, og han gjorde en rigtig fin figur på højre back. Johnny Thomsen bliver næppe klar til fredagens kamp, og dermed venter der nye 90 minutter på Damsgaard, som skal fortsætte de fine takter.

Vidste du, at..:
Selv om SønderjyskE og Randers FC har mødt hinanden en del gange i Superliga-sammenhæng, vrimler det ikke med målkonger i de indbyrdes opgør. Den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes kampe, er fortsat Søren Berg, som forlod Randers FC i 2010 og indstillede karrieren i 2014. Han har scoret tre mål mod SønderjyskE. 

Dom:
Begge mandskaber har momentum i øjeblikket, og det kan meget vel smitte af i den forstand, at både Randers FC og SønderjyskE vil gå benhårdt efter tre point i fredagens kamp. Randers FC vil uden tvivl føle, at de kan slå SønderjyskE, som de spiller i øjeblikket, mens sønderjyderne tænker præcis det samme med modsat fortegn.

Så mon ikke, at det ender uafgjort fredag aften? 1-1 er i hvert fald buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.