Riddersholm kæmper mod økonomi og alder
Illustration
Superliga

Riddersholm kæmper mod økonomi og alder

FC Midtjyllands økonomi tvinger til sommersalg, og da de bedste unge spillere er solgt, er Riddersholms udfordringer mange.

FC Midtjylland skal skabe resultater på trods. På trods af ungt spillermateriale, en slunken økonomi og heraf tvungne salg af de største profiler. I dette transfervindue har man i jagten på et mesterskab holdt fast i Erik Sviatchenko og hentet Jakob Poulsen ind, men i fremtiden vil det gå mere den anden vej.

Det ved Glen Riddersholm godt, og han peger netop på disse ting som de store udfordringer i sit arbejde.

- Vi må formode et salg af profiler fra vores nuværende trup hen mod sommeren og næste transfervindue, og så skal vi bygge et nyt fundament op, når det sker. Det ligger der nogle naturlige udfordringer i - også fordi vi er en klub, som har solgt nogle af vores meget lovende spillere fra akademiet.

- Dermed løber mange af akademispillerne fra øverste hylde nu rundt i udenlandske klubber. Det giver udfordringer, når vi samtidig ikke har den økonomiske gennemslagskraft til at hente ind, siger Riddersholm til tipsbladet.dk.

FC Midtjylland-træneren skriver snart under på en forbedret funktionæraftale i klubben fra Heden, og det er med bevidsthed om de ting, han helt åbenlyst arbejder imod. Da han for snart tre år siden tog over som cheftræner var det da også med andre forudsætninger end i dag.

- De økonomiske udfordringer har været et væsentligt parameter. Her har været nedskæringer på over 60 procent i min regeringsperiode, og med en gennemsnitsalder på omkring 21 år er det unge mennesker, vi har med at gøre. De har ikke så meget erfaring som fodboldspillere, men heller ikke som mennesker. På den måde ligger der et stort pædagogisk arbejde i at håndtere den del, siger Riddersholm.