Superliga

Roda bekræfter: Kigger på Larsen, Rieks og Helenius

En dansk trio kan være på vej til hollandsk fodbold. Roda følger Emil Larsen, Nicklas Helenius og Søren Rieks - samt flere danske spillere.

Flere danske spillere står klar på affyrringsrampen til klubber i udlandet denne sommer. Folk som Lyngbys Emil Larsen, Esbjergs Søren Rieks og Nicklas Helenius har alle gjort det godt i deres klubber, og det har fået interessen til at ulme uden for Danmarks grænser.

Den hollandske klub Roda er blandt de klubber, der har øjnene åbne i forhold til de danske offensivspillere. Direkte adspurgt bekræfter klubbens tekniske direktør Gerard Wielaert, at både Emil Larsen, Søren Rieks og Nicklas Helenius er i søgelyset.

- Ja, vi kigger på dem. Lige nu er det situationen, men der er ikke nogen forhandling. Men det er interessante spillere, siger Gerard Wielaert til tipsbladet.dk.

Et skifte til Roda vil ikke være usandsynligt for de danske spillere. Klubben har gode erfaringer med danskere, idet både Mads Junker og Morten Skoubo har spillet der.

- Jeg har kun været i Roda i et år, men klubben har før haft danske spillere. Mads Junker spillede her i tre år, og vi har gode erfaringer med danskere. Det er den sædvanlige historie om, at der er mange ligheder mellem Danmark og Holland. Livsstilen er ens, og derfor har danskere nemt ved at falde til. Der er ingen problemer med sproget, for de snakker godt engelsk og lærer hurtigt hollandsk, siger Wielaert, der altså bekræfter interessen i Emil Larsen, Søren Rieks og Nicklas Helenius.

- Ja, og der er også flere danskere end dem, som vi kigger på. Men jeg kan ikke sige mere end det som situationen er i øjeblikket. Vi forhandler ikke med nogen, og derfor vil jeg ikke kommentere det yderligere, lyder det fra Gerard Wielart.

Han kan dog sagtens se en eller flere af de danske spillere skifte til Roda i fremtiden.

- Ja, selvfølgelig kan jeg det, men det afhænger af mange ting. Vi skal også sælge nogle spillere, før vi kan købe nogen, siger Gerard Wielart.

Både Søren Rieks, Nicklas Helenius og Emil Larsen har tidligere udtalt, at de godt kan se sig selv i hollandsk fodbold næste sæson.