Schöne sendte FCV-målscorer til Danmark
Illustration
Superliga

Schöne sendte FCV-målscorer til Danmark

FC Vestsjællands Joel Tshibamba er endelig kommet i gang for sin nye klub, men før han kom til Danmark, snakkede han med Lasse Schöne om landet og ligaen. 

Det har været tre frustrerende måneder i Danmark for FC Vestjællands Joel Tshibamba. Knap var han kommet til landet som Slagelse-klubbens nyeste signing, før han fik sin arm skadet i et biluheld. 

Nu har han dog spillet fire kampe for sin klub - tre i ligaen og en i pokalturneringen - og han er ved at være der, hvor han skal være for at gøre en forskel for oprykkerne. 

- Jeg er 100 procent klar. Jeg kan gøre alt, hvad jeg skal, og jeg er klar både mentalt og fysisk, siger han til tipsbladet.dk og glæder sig over sit første mål i søndags mod OB.

- Det er jeg rigtig glad for. Det er vigtigt at score som angriber, og det var et vigtigt mål i kampen, så det giver mig en masse selvtillid. 

Den 25-årige hollandsk-congoleser har allerede været vidt omkring i sin fodboldkarriere. Han har spillet i Holland, Polen, Grækenland, Rusland og senest Kina, men han er glad for at komme til Danmark.

Den danske kultur ligger tæt op ad den hollandske, hvor han er vokset op, og eftersom han har en datter i Holland, er han kommet meget tættere på hende, end han tidligere har været. Og så har han hørt gode ting om landet fra sine fodboldvenner.

- Jeg har nogle venner, der spiller her eller har spillet her. De siger, at det er en god liga og et godt land. Jeg kender Joshua John, som er samme alder som mig, og vi har spillet mod hinanden mange gange i Holland, og Lasse Schöne, som jeg spillede sammen med (i NEC, red.), siger Tshibamba.

Selvom han har spillet i klubber som polske Lech Poznan og græske Larissa, der er noget større end FC Vestsjælland, er det ikke en angriber, der kommer med store armbevægelser. Ambitionerne er ganske jordnære.

- Nu gælder det om, at jeg skal spille mig ind i startelleveren og være en spiller, der starter inde hver gang. Så håber jeg bare, jeg kan lave så mange mål, at vi overlever i denne sæson, og så må vi sætte nye ambitioner bagefter, siger han. 

Næste mulighed for at komme på scoringstavlen er søndag den 24. november, når Tshibamba og resten af FC Vestsjælland-truppen rejser til Aarhus og skal op mod Superligaens aktuelle nummer fem.