Schwartz er Superligaens mest effektive
Illustration
Superliga

Schwartz er Superligaens mest effektive

Randers' Ronnie Schwartz er Superligaens mest effektive målscorer målt på antal spilleminutter skarpt forfulgt af Simon Makienok og Kevin Mensah.

Thomas Dalgaard fra Viborg er Superligaens topscorer med ti mål i 15 kampe, men han er ikke den mest effektive angriber. Hvis man regner ud fra antal spillede minutter, skal man således lige 44 kilometer længere mod øst for at finde den skarpeste bomber.

Her huserer Ronnie Schwartz i Randers, og han er den spiller, der skal bruge færrest minutter på at score sine mål. Selvom han "kun" har scoret otte gange, og altså to gange mindre end Thomas Dalgaard, har han brugt tre kampe færre på det. 

"Såårte Ronnie", som randrusianernekalder ham, bruger i gennemsnit 120,75 minutter på at score et mål. Nummer to på listen er Brøndbys Simon Makienok, der skal bruge 121,67 minutter på sine scoringer. 

På en lidt overraskende tredjeplads kommer Viborgs Kevin Mensah, der har scoret fem mål, men kun har spillet fuld tid to gange i sæsonen, og det giver ham et snit på 123,20 minutter per scoring. Det viser tal fra danskfodbold.com. 

For at kaldes rigtig målsluger skal man dog have scoret et anseeligt antal mål, og derfor skærer vi ved fire sæsontræffere. Ellers ville spillere som Bashkim Kadrii med to kampe og Ousmane Sarr med tre kampe toppe listen med henholdsvis 44 og 64 minutter per scoring.

Hele top ti ser således ud:

Ronnie Schwartz, Randers, 120,75 minutter per mål

Simon Makienok, Brøndby, 121,67

Kevin Mensah, Viborg, 123,20

Mustafa Abdellaoue, OB, 129, 50

Thomas Dalgaard, Viborg, 132,90

Morten "Duncan" Rasmussen, FC Midtjylland, 154,13

Jeppe Curth, FC Midtjylland, 165,00

Joshua John, FC Nordsjælland, 173,75

Nicolai Jørgensen, FC København, 191,60

Kasper Kusk, AaB, 191,71