Superliga-spørgsmål: Forværres FC Københavns krise?
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Superliga-spørgsmål: Forværres FC Københavns krise?

FC København-krisen kan fortsætte i Superligaen. Silkeborg kan blive rækkens bundhold. Og så kan Randers og Ricardo Moniz tage tredje Superliga-sejr i streg. Vi tager et kig på de emner i ugens Superliga-spørgsmål.

Der resterer bare tre runder af dette efterårs Superliga, og når de tre runder er spillet, kan Superliga-holdene og spillerne gå på juleferie og tanke batterierne op til et spændende forår.

For nogle klommer foråret til at handle om mesterskabet, medaljer og europæisk deltagelse, for nogle spillere er det en billet til VM, der tæller, og så er der hold, der skal kæmpe for at undgå at rykke ud af rækken.

Hvem og hvordan finder vi først ud af på et senere tidspunkt, men der tegner sig allerede nu et meget godt billede af, hvad der kommer til at ske i foråret.

Men klubberne kan stadig ændre på nogle ting - og det er blandt andet også noget af det, vi kigger på i denne uges Superliga-spørgsmål.

Har Ricardo Moniz fundet nøglen i Randers?
Randers FC - SønderjyskE, fredag klokken 19.00, TV3 Sport

De har vundet to Superliga-kampe i streg, og selv om spillet ikke har været prangende, er der sat seks point i banken i Randers. Nu får holdet og træner Ricardo Moniz så chancen for at gøre det til tre på stribe, når SønderjyskE gæster Kronjylland.

Moniz er i det hele taget kommet ind i Randers med en helt ny stil og facon og gejst, og det har givet point, hvilket er det primære. Hollænderen har i Superliga Backstage talt om Cruyff-fodbold, om at være fra gaden og så meget mere, og selv om der er et stykke vej, før Randers spiller fodbold, som Cruyff ville klappe af, går det også, når resultaterne er der for et hold, der har været ramt på selvtilliden.

Det er trods alt pointene, det handler om, og dem får Randers for tiden. Med en sejr mod SønderjyskE kan holdet rykke yderligere en plads op i tabellen.

Forværres FC Københavns krise?
FC København - Lyngby BK, søndag klokken 16.00, Canal 9

I sidste sæson fik de danske mestre FC København 84 point i 36 kampe, og klubben vandt titlen med hele 22 point ned til Brøndby IF. Faktisk tabte FCK først, da mesterskabet var i hus. Først til FC Midtjylland, ugen efter til Lyngby.

Netop Lyngby er FCK's modstander på søndag, hvor hjemmeholdet desperat har brug for en sejr. FC Københavns Superliga-sæson er tæt på at gå fra dårlig til katastrofal, for klubben ligger lige nu og leger med top seks. FCK er kun på sjettepladsen på reglen om bedre målscore i forhold til OB med 10 kampe igen af Grundspillet. Sikke en skuffelse.

Det kan selvfølgelig vende, men FCK er 14 point efter Superligaens førerhold Brøndby og 13 efter FC Midtjylland på andenpladsen, og formen i den hjemlige liga er dårlig. Blot én sejr i de sidste seks kampe, kan Solbakkens mandskab fremvise.

Nu handler det så om at få tre essentielle point mod Lyngby søndag, og en sejr vil give holdet luft, mens pointtab yderligere vil forstærke den sportslige krise.

Er Silkeborg rækkens dårligste hold?
Silkeborg IF - Brøndby IF, søndag klokken 18.00, 3+

For en måned siden kunne vi besvare spørgsmålet med et nej, men realiteten er, at et skadesramt Silkeborg-hold lige nu ikke får de nødvendige point og taber til konkurrenterne.

Silkeborg IF har blot fået et enkelt point i ni udekampe denne sæson, og selv om det er blevet til 13 point i syv hjemmekampe ændrer det ikke på, at de sidste syv kampe ude og hjemme bare har givet fire point til Peter Sørensens mandskab.

Samtidig er det blevet til nederlag mod bundrivalerne fra AGF og FC Helsingør, så hvad kan og vil Silkeborg denne sæson? Selvfølgelig tæller det at slå gode hold - som for eksempel søndagens modstander fra Brøndby - men det handler også om at slå de direkte rivaler i bunden, og dem slrå SIF ikke for tiden.

Hvis FC Helsingør får tre point hjemme mod AaB på lørdag, vil Silkeborg ligge sidst i Superligaen - i hvert fald til holdet har mødt Brøndby. Spørgsmålet er, om SIF lige nu er rækkens dårligste hold?


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.