Talenterne: FCM og AaB holder fast
Illustration
Superliga

Talenterne: FCM og AaB holder fast

Tipsbladet.dk kaster et blik på weekenden, der gik blandt landets største talenter.

Fremtiden tegner spændende for dansk fodbold, for sjældent har så mange unge danske spillere budt sig til i både ind- og udland samt på landsholdet. Men hvem bliver de næste kometer?

Tipsbladet.dk følger i denne sæson de danske ungdomsligaer, U/17 Ligaen og og U/19 Ligaen for at give et overblik over hvilke klubber og spillere, der er værd at holde øje med i de danske ungdomsrækker.

Herunder følger et overblik over de seneste kampe i ungdomsrækkerne.

Runden kort:
I sidste sæson måtte FC Midtjylland nøjes med sølvmedaljer i U/17 Ligaen, men meget tyder på, at midtjyderne igen kommer til at blande sig i toppen af den yngste talentrække. Med en 3-1-sejr over sidste sæsons mestre fra Esbjerg, er FC Midtjylland nu oppe på førstepladsen – dog med en kamp mere spillet end Randers på andenpladsen. I den modsatte ende af tabellen vandt FC Nordsjælland over Lyngby i et prestigefyldt bundopgør, mens et par af holdene fra subtoppen og midten spillede uafgjort. 

I U/19 Ligaen holdt AaB fast i sin førerposition, da SønderjyskE blev besejret med hele 4-0, mens AGF tog en markant skalp ved at besejre OB hele 3-0 i Odense – bl.a. på to mål af Oliver Sigurjónsson. FC Nordsjællands ældste talenter besejrede også Lyngby, og HB Køge tog et enkelt point med sig fra mødet med FC Københavns U/19-hold, der få dage forinden havde mødt Galatasaray i UEFA Youth League.

Hold øje med: Lucas Stauffer, Vejle
Vejle Boldklubs U/19-hold var ikke i aktion i weekenden, men de har en interessant ung amerikaner i truppen, som er værd at holde øje med. Der er tale om Lucas Stauffer, en 18-årig amerikaner, som gør sig på midtbanen. Han er en dygtig tekniker, der er i besiddelse af et godt skud samt et stort løbepensum. Han repræsenteret USA på futsal-landsholdet, og senest har han været nævnt som et emne for det amerikanske U/19-landshold. Den unge knægt har stort potentiale.

Seneste resultater:
U17 Ligaen, 26. oktober:
FC København – HB Køge 0-0
Brøndby – Silkeborg 2-3
Lyngby – FC Nordsjælland 0-2
OB – AGF 2-2
Esbjerg – FC Midtjylland 1-3

U19 Ligaen, 26. oktober:
Esbjerg – FC Midtjylland 2-2
SønderjyskE – AaB 0-4
FC København – HB Køge 1-1
Lyngby – FC Nordsjælland 0-1
OB – AGF 0-3

Stillinger:

U/17 Ligaen

U/19 Ligaen

Overblik over U/17 Ligaens 14 hold samt U/19 Ligaens 13 hold. Stillingerne er hentet fra fra dbu.dk. Udråbstegn er sat ud for overbygninger/fusioner.

Kommende kampe:
U17 Ligaen, 2. november
AGF – Randers
AaB – FC København
HB Køge – Brøndby
FC Midtjylland – Haderslev
Vejle – Esbjerg
FC Nordsjælland – OB
Silkeborg – Lyngby 

U19 Ligaen, 2. november
AGF – Randers
FC Nordsjælland – OB
HB Køge – Brøndby
Aab – FC København
FC Midtjylland – SønderjyskE
Vejle – Esbjerg