Thomas Frank hylder sit positive problem
Illustration
Superliga

Thomas Frank hylder sit positive problem

Lebogang Phiri, Christian Nørgaard og Kenneth Zohore har slået til i fraværet af en række Brøndby-profiler, men hvad sker der nu, hvor de er ved at være klar?

Den var tynd i starten af sæsonen, men nu har den vist sig at være særdeles holdbar. Der er tale om Brøndbys trup, hvor unge spillere som Lebogang Phiri, Christian Nørgaard og Kenneth Zohore har slået til i fraværet af de skadede profiler Thomas Kahlenberg, Martin Ørnskov, Quincy Antipas og Simon Makienok.

Tre af dem kan være klar igen, når Brøndby den 24. november møder FC Midtjylland i Herning, så sætter træner Thomas Frank de unge stjernefrø tilbage på bænken, eller lader han de etablerede spillere sidde over en gang mere? Svaret ligger nok et sted midt imellem, for Kenneth Zohore har karantæne i næste kamp og skal under alle omstændigheder erstattes, mens Lebogang Phiri og Christian Nørgaard skal forsøge at bevise i træningerne, at de kan holde de etablerede spillere ude.

- I bund og grund er det bare superfedt, at vi har så konkurrencestærk en trup. Vi har nu bevist, at vi har den bredde, vi også troede vi havde, og det er dejligt, at vi er blevet bekræftet i, at de unge kan løfte holdet. Nørgaard og Lebo var i starten af sæsonen på vej tilbage fra skader, og de var ikke klar til at gøre en forskel for os, men de er i gear nu, og det er selvfølgelig et stort plus. Kenneth har gjort det godt før, inden han leverede sin bedste kamp i søndags.

- Men det bliver træningen, der afgør, hvem der spiller. Vi må jo se, hvor langt Ørnskov er. Vi må spørge os selv, om Simon er 100 procent, og vi må se, hvordan Quincy står. Det er profiler, der har leveret varen før, og derfor har de noget kredit, der kan bringe dem i spil, hvis de er klar. Vi kan også rykke lidt rundt på nogle pladser, så jeg vil ikke stå og love det ene eller det andet på forhånd. Der er kamp om pladserne, siger Thomas Frank til tipsbladet.dk.

Brøndbys skadede spillere nyder godt af landskampspausen på den måde, at de får to uger til at komme sig helt inden næste Superliga-kamp, og for trænerteamet er pauserne altid en tid, hvor de skal planlægge den enkeltes træning nøje.

- Vi skal bruge pausen til at få så mange af de skadede spillere klar som muligt. Nogen spillere er mere slidte end andre, der skal bygge lidt mere på. Så det handler om at finde den rette træningsmængde og flytte dem det rigtige sted hen, så de er så skarpe som muligt til FC Midtjylland-kampen. Først på mandag begynder vi for alvor at træne frem mod den kamp, så vi har en hel uge til at bygge os op til den kamp, siger Brøndby-træneren.

Mens der er håb om, at Ørnskov, Makienok og Antipas kan spille mod FC Midtjylland, har det længere udsigter med Thomas Kahlenberg, der kan have spillet sin sidste kamp i efteråret.