Tibbling: Brøndby vil gerne have, at jeg bliver hjemme fra landsholdet
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Tibbling: Brøndby vil gerne have, at jeg bliver hjemme fra landsholdet

Det var i samråd med Brøndby IF, at Simon Tibbling valgte at melde afbud til det svenske landshold. Klubben så gerne, at han bliver hjemme og deltager i hele vinteropstarten.

Når U21- og ligalandsholdet til januar rejser på en ti dage lang træningstur til Abu Dhabi, vil truppens to Brøndby-spillere rejse hjem før de andre. Det sker efter aftale mellem klubben og DBU.

Alexander Zorniger vil gerne have Frederik Rønnow og Christian Nørgaard til rådighed så lang tid som muligt, så de kan forberede sig på pokalkampen mod FC København. 

Undervejs skal Danmark møde Sverige, som har fået afbud fra en tredje Brøndby-spiller. Simon Tibbling kunne ellers have fået landsholdsdebut, for i Sverige tæller ligalandsholdets kampe som almindelige landskampe, men i samråd med Brøndby valgte Tibbling at blive hjemme.

Klubben foretrak nemlig, at midtbaneprofilen bliver i Danmark og deltager i hele vinteropstarten.

- Det var vel en fælles beslutning måske, fra mig og Brøndby. Jeg kom vældig sent ind i sæsonen og missede de første kampe, så de vil gerne have, at jeg er med fra begyndelsen (af forårssæsonen, red.) og komme ind i systemet og lære det hele bedre, siger Tibbling i et interview med Wenström Television.

- Det er selvfølgelig trist, for man vil gerne spille for landsholdet, men det er specielt, at man har sin karriere på klubholdet, men man vil altid gerne spille på landsholdet, for det er det største, man kan komme til. Så det var dårlig timing desværre, og det blev, som det blev, og jeg forstår godt Brøndbys syn på det og respekterer det, og det er også vigtigt for mig at kunne præstere godt i Brøndby.

Intervieweren spørger Tibbling, om han ikke dermed giver afkald på sin drøm om at komme til VM til sommer.

- Altså, et eller andet sted kvalificerer man sig også til landsholdet via sit klubhold, så det er klart, at det er vigtigt for mig at gøre det godt i Brøndby. Skal jeg med i en VM-trup, så er det min præstation i Brøndby, der afgør det, svarer Simon Tibbling.

Den 23-årige svensker har været fast mand på Brøndby-holdet i anden halvldel af efteråret, og han scorede sit tredje sæsonmål i årets sidste kamp, 2-2-opgøret mod AGF. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.