Vetokele og Jørgensen sparker FCK op i tabellen

Med to mål hver sikrede FC København-angriberne Igor Vetokele og Nicolai Jørgensen FC København en sejr over FC Nordsjælland.

Cesar Santin scorede to gange, og Marvin Pourié scorede en enkelt gang i onsdagens opgør mod OB i DBU Pokalen, derfor var der pres på belgiske Igor Vetokele, som FC København-træner Ståle Solbakken havde valgt at satse på til lørdagens opgør i Superligaen mod FC Nordsjælland. Men det lader til, at den belgiske angriber trives under pres.

For med to mål i starten af anden halvleg blev Igor Vetokele helten, da FC København vandt med 4-0 over FC Nordsjælland og dermed fortsætter sin fremmarch i tabellen. 0-0 var cifrene ved pausen, efter FCK havde siddet på det meste af spillet og flere gange fik testet målmand FCN-keeper Martin Hansen, der lavede flere flotte redninger.

I anden halvleg blev det dog for meget for keeperen, der ikke kunne gøre meget ved et tungt FCK-pres. FCK spillede ganske enkelt en fantastisk anden halvleg. Først blev det 1-0 efter et hjørnespark, som FC Nordsjælland ikke fik clearet. I feltet viste Vetokele angriberinstinkt, da bolden landede for fødderne af ham. Han sparkede bolden sikkert ind syv minutter efter pausen.

Kun fire minutter senere blev det 2-0, da FCK fra egen banehalvdel bragte bolden frem, og efter et flot angreb, der blev skiftet fra den ene side og over til Lars Jacobsen i højre, kunne den danske landsholdsback slå et fornemt indlæg i feltet. Her kom Igor Vetokele forrest, og med det ydeste af sin venstre støvle, sparkede han bolden ind bag Martin Hansen.

Angriberen var tæt på at gøre det til 3-0, ligesom Rurik Gislason havde et skud på stolpen, men det var i stedet Nicolai Jørgensen, der fik gjort det til 3-0. FCK-esset modtog en aflevering i feltet, og han blev fældet af Michael Jakobsen. Straffesparket sparkede Nicolai Jørgensen stensikkert ind til 3-0 efter 67 minutters spil. Fem minutter efter målet doblede han sin målhøst, da han fra distancen sparkede kuglen i det lange hjørne. Flot mål, men Martin Hansen havde hånden på og skulle nok have reddet bolden.

Tiden herefter fik FCK brugt til at spille bolden rundt, og de forsvarende danske mestre viste virkelig, at Ståle Solbakken har fået sat skik på holdet, og pludselig virker det igen meget sandsynligt, at FC København bliver danske mestre. 4-0 til FC København sluttede opgøret. FCK går nu op på tredjepladsen i Superligaen med 20 point. Det er fire færre end FC Midtjylland, der dog har spillet en kamp færre.

Omvendt hænger FC Nordsjælland fast i bundstriden. Kasper Hjulmands tropper ligger under stregen med 15 point, men der er omvendt kun tre point op til fjerdepladsen i en tæt Superliga.