Europa League

Optakt: Marseille - FC København

På mirakeljagt i Marseille.

Status:
Marseille
vandt som bekendt 3-1 i Parken og fulgte det op med et tilsvarende resultat hjemme i Ligue 1, hvor Nancy tabte på Velodromen, og hvor Mamadou Niang lavede hat-trick og scorede sig til tops på de franske topscorerlister. Om han er med i aften er dog et åbent spørgsmål, da cheftræner Didier Deschamps efter sejren i Parken lagde op til en del udskiftninger, da Marseille søndag aften skal på en vanskelig udekamp i ligaregi mod Paris Saint Germain. Den offensive centerforsvarer Mbia har karantæne, men bliver afløst af Gabriel Heinze, der er tilbage efter skadespause.

FC København har i sagens natur ikke været i kamp siden torsdagens nederlag, omend reserverne dog tabte en træningskamp til Vålerenga i lørdags, men træningen har sendt Zdenek Pospech ud blandt de tvivlsomme, mens Ulrik Laursen fortsat er fiberskadet. Det handler dog ikke om defensiven i første omgang, for FCK skal score mindst tre gange for at gå videre, så måske satser Ståle Solbakken på en 4-4-2 med Jesper Grønkjær og Martin Vingaard på kanterne, Atiba Hutchinson centralt og William Kvist som vikarierende højre back, hvis ikke Pospech bliver klar. Uanset hvad ligner det en umulig opgave, selv om Ståle Solbakken siden den meget opgivende og ret realistiske holdning efter kampen i Parken er kommet i tanke om Norges VM-sejr over Brasilien på Velodromen i 1998. Så mirakler kan ske, men det ser ikke oplagt ud.

Nøglespiller:
Hvis FCK skal score tre gange i Marseille, så skal Dame N'Doye score på alle de chancer, han får. Det gjorde han ikke i Parken, og det kostede dyrt, eller som Solbakken ifølge Ekstra Bladets udsendte sagde det ved pressemødet, hvor han blev flankeret af den stilfærdige angriber fra Senegal: »Dame N'Doye vil forklare, hvorfor han ikke scorede kampens første mål i København, og hvorfor vi endte med at tabe 3-1.«

X-faktor:
Hjemmeholdet må føle sig helt sikre på at gå videre, men hvad nu hvis FCK scorer først, og det krævende publikum på Velodromen begynder at brokke sig og brøle hjemmeholdet frem med flere defensive huller til følge...

Dom:
Det bliver en åben og velspillet kamp, hvor franskmændene trods reserverne igen vil vise sig en tand bedre og gentage 3-1 sejren.