Før dramaet: Nervøs stemning i Sverige
Illustration
VM

Før dramaet: Nervøs stemning i Sverige

Sverige har muligheder mod Portugal, men stemningen i landet er anspændt før VM-dramaet mod Portugal.

Der er lagt op til en storartet og dramatisk aften i Sverige, når den afgørende VM-playoff-kamp mod Portugal fløjtes op på Friends Arena i Stockholm. 

Fra Umeå til Ystad venter man i åndeløs spænding, men idet Portugal vandt første opgør 1-0, er optimismen begrænset i Sverige forud for den vigtige kamp. Det melder den tidligere danske Superliga-spiller Mikkel Jensen, der har spillet mange år i Allsvenskan og i dag er bosat i Sverige. 

- Stemningen i Sverige er nervøs og tvivlende. Svenskerne er usikre på, hvordan det kommer til at gå, og de føler sig ikke sikre på noget efter 0-1-nederlaget i den første kamp, hvor Portugal dominerede og havde bolden meget. Der er selvfølgelig også stor fokus på kampens vigtighed og det, der er på spil, fortæller Mikkel Jensen til tipsbladet.dk. 

Trods det vanskelige udgangspunkt mener han, at Sverige har god mulighed for at sikre sig billet til slutrunden i det dansende fodboldland Brasilien, der jo er berømt for glæden ved verdens bedste legetøj, fodbold. Netop evnen og modet til at have bolden ved fødderne var Sveriges udfordring i første kamp mod Portugal, mener Mikkel Jensen. 

- Det var lidt for åbent i den første kamp, og der kom også to kæmpechancer inden for de første minutter. Sverige pakkede sig til sidst, og de manglede faktisk lidt af det, som Danmark er gode til: At turde at spille og holde i bolden. Men de har helt sikkert muligheder i aften. Hvis man finder den rette tænding uden at være overnervøs, har Sverige helt sikkert en chance, siger han. 

- Meget kommer til at afhænge af de to spillere helt fremme (Zlatan Ibrahimovic og Johan Elmander, red.), så meget hænger på deres skuldre. Men chancen er der, for jeg er ikke imponeret af Portugal. De har mange små, dygtige spillere, men ikke så mange, der kan afgøre kampen – udover Ronaldo selvfølgelig, tilføjer han. 

Netop Ronaldo og Zlatan har været i fokus op til kampene mellem Portugal og Sverige, for de to verdensstjerner fylder naturligt nok meget både på og uden for banen. I Sverige er der da også lagt op til en duel mellem de to boldartister. 

- Det svenske hold og trænerne prøver at nedtone det, men alle forventer, at det bliver en kamp mellem de to store – og her mener man ikke Sverige og Portugal, men Zlatan og Ronaldo. Et eller andet sted er det vel også rigtigt, for det er Zlatan, det hviler på, selvom Elmander også kan være afgørende, mener Mikkel Jensen.

Det inciterende opgør mellem Sverige og Portugal fløjtes op i Stockholm i aften klokken 20.45.