- Havde accepteret, at jeg aldrig kom til et VM
Illustration
VM

- Havde accepteret, at jeg aldrig kom til et VM

Den islandske superstjerne Eidur Gudjohnsen havde vænnet sig til tanken om, at han aldrig skulle deltage ved et VM - nu er chancen for miraklet dog større end nogensinde.

Eidur Gudjohnsen er med afstand den største sportsstjerne på Island og har af samme årsag spillet et hav af kampe for sagaøen. Han har dog aldrig skullet spekulere på at afsætte tid til at deltage i en EM eller VM-slutrunde – det har Island aldrig været i nærheden af.

Ikke før nu.

Som bekendt skal Island i løbet af den næste uges tid forsøge at spille sig til VM i Brasilien – det sker i form af to play-off kampe mod Kroatien. Skaber islændingene sensationen og booker billetteter til næste års VM, vil det være første gang i landets historie, at de skal med til en slutrunde.

Og det er også specielt for Eidur Gudjohnsen, der ellers har prøvet meget i sin karriere, hvor han har repræsenteret giganter som Chelsea og Barcelona.

- Jeg havde faktisk for længst accepteret, at jeg aldrig ville komme til at spille et VM. Da jeg spillede i Chelsea og Barcelona var jeg vant til, at mine holdkammerater skulle af sted til de store turneringer, mens jeg måtte blive hjemme. Nu har vi mulighed for at komme til VM. At repræsentere Island ved VM i Brasilien vil være lige så stort som de titler, jeg har vundet med Chelsea, siger Eidur Gudjohnsen til Daily Mirror.

Foruden Eidur Gudjohnsen er Superliga-spillerne Ari Skulason, Rurik Gislason og Ragnar Sigurdsson blandt de spillere, der skal forsøge at spille Island til VM.