Agenter venter et aktivt transfervindue
Illustration
Superliga

Agenter venter et aktivt transfervindue

Der kan meget vel komme masser af gang i profilsalget i Superligaen, når transfervinduet åbner om få dage. 

Søndag 5. januar bliver dørene slået op for endnu et marked, hvor fodboldspillere vil blive handlet på den hjemlige og international scene. Vinterens transfervindue holder åbent til og med 31. januar, og selv om det normalt er sommerens marked, der er mest aktivt, forventer de danske agenter, at januar kan gå hen og blive travl i forhold til Superliga-klubberne.

- Selv om januarvinduet traditionelt er mindre travlt end sommervinduet, så kommer der helt klart til at ske noget. Der kommer en del aktivitet, fordi salgspotentialet i Superligaen er noget større end normalt. Der er mange superligaspillere, der har markeret sig både på landsholdet og i de europæiske turneringer, siger spiller-agent Niclas Jensen fra agentfirmaet Pro XI A/ S til Jyllandsposten.

Firmaet repræsenterer blandt andet AaB's Kasper Kusk og FC Midtjyllands Jesper Juelsgård, som begge hører til nogle af de mest oplagte og varme salgsemner i Superligaen.

Kollegaen Michael Stensgaard fra People in Sport, der har Brøndbys Simon Makienok er enig i, at der kan komme gang i Superliga-svingdøren, da mange udenlandske klubber holder godt øje med de forholdsvis mange talenter, der bliver udklækket i den danske liga. 

Få overblikket over nogle af Superligaens største salgsemner.