Liverpool snublende tæt på mesterskabet: Udspiller tamme Crystal Palace

Liverpool havde ingen problemer med at vinde over Crystal Palace onsdag aften på Anfield.

Efter en skuffende præstation i den seneste kamp mod rivalerne fra Everton skulle Liverpool onsdag aften forsøge at besejre Crystal Palace, der har været inde i en god stime op til coronakrisen og vandt den seneste kamp mod Bournemouth.

Onsdag aften var der dog aldrig rigtig tvivl om, hvem der skulle gå fra kampen som sejrsherre. Jürgen Klopp stillede i stærkeste opstilling, hvilket betød at blandt andre Mohamed Salah og Andy Robertson var tilbage i startopstillingen.

Det var da også Liverpool, der satte sig på spillet fra kampens begyndelse, mens gæsterne fra Crystal Palace efter et kvarters spil måtte se deres store profil Wilfried Zaha forlade banen med en skade. Kort efter blev The Reds tilkendt et frispark på kanten af feltet.

Trent Alexander-Arnold udnyttede muligheden og sparkede bolden direkte i kassen uden chance for Wayne Hennesey i Palace-målet. Scoringen fik ikke Liverpool til at slippe speederen. Hjemmeholdet fortsatte mod gæsternes mål og kort før pausen blev gæsterne udspillet.

Fabinho sendte bolden i dybden og Mohamed Salah løb i ryggen på Patrick Van Aanholt og så kunne egypteren sende Liverpool på 2-0 inden pausefløjtet.

Jürgen Klopps mandskab fortsatte deres kontrol af kampen efter pausen, hvor Crystal Palace havde svært ved at sætte et angreb sammen, når de havde bolden. Efter en times spil var Palace passive i det defensive spil og derfor tog Fabinho chancen fra distancen. Hans afslutning strøg direkte i kassen til 3-0.

Målet tog den sidste energi fra gæsterne, der efterfølgende i perioder lignede træningskegler for det velspillende Liverpool-mandskab. The Reds var dog langt fra færdige. Tyve minutter før tid kørte hjemmeholdet nogle hurtige førstegangsafleveringer, og så var Sadio Mané sendt i dybden. Senegaleseren svigtede ikke og bragte hjemmeholdet i front med fire.

Derefter sænkede Liverpool tempoet en smule, men var fortsat i fuld kontrol og vandt fortjent med 4-0. Dermed kan Liverpool sikre sig det første engelske mesterskab i 30, hvis klubben formår at slå Manchester City torsdag den 2. juli på Etihad. Mesterskabet kan dog allerede komme i hus denne torsdag, hvis Manchester City ikke slår Chelsea.