Video : Tipsbladet
Superliga

Korsbåndet røg for tredje gang: Uvirkeligt, uforklarligt og meningsløst

24-årige Mikkel Wohlgemuth skal for tredje gang i sin korte karriere kæmpe sig tilbage fra et overrevet korsbånd.

Én korsbåndsskade har i tidens løb spændt ben for mange fodboldspilleres karrierer.

Så prøv at forestil dig, hvordan det må være at få tre.

Det er der heldigvis ikke ret mange, der kan snakke med om, men Mikkel Wohlgemuth kan. Den bare 24-årige Vendsyssel FF-spiller fik i sidste uge besked om, at hans korsbånd var revet over, og det er tredje gang i karrieren, at en læge leverer de ord til det tidligere FCK-talent.

Dermed venter nu op mod et års pause for Mikkel Wohlgemuth, der igen-igen må tage kampen op mod én af de værste skader, der kan ramme en fodboldspiller.

Læs også:- Lægen sagde, at hvis jeg lagde mig til at sove, var jeg måske ikke vågnet igen

- Det er så uvirkeligt, det er så uforklarligt, og det gør så ondt på mig. Første gang, jeg fik en korsbåndsskade, tænkte jeg, at det er, hvad der kan ske, når man spiller fodbold. Anden gang følte jeg, at jeg var ekstremt uheldigt, og nu står jeg så her for tredje gang. Så er det, at det bliver meningsløst, siger Mikkel Wohlgemuth til tipsbladet.dk.

- Man når at tænke ”nu kan jeg ikke mere”. Jeg ved jo om nogen, hvad det er for et forløb, der nu venter forude, og hvad det koster af blod, sved og tårer. Jeg tror egentlig ikke, at det helt er gået op for mig, at det er sket igen, selv om det nu er en uge siden, at jeg fik beskeden. Det var et stort chok.

Mikkel Wohlgemuth har kontrakt med Vendsyssel FF frem til sommeren 2021, og han understreger, at han er fast besluttet på at komme tilbage på fodboldbanen og få flere kampe på CV'et.

Tanken om, hvorvidt prisen er for høj, har dog strejfet ham flere gange.

Læs også:En million på spil for Lyngby mod Brøndby: Det er mange penge for os

- Jeg laver næsten ikke andet end at tænke den tanke. Jeg tænker da, at jeg gerne vil kunne gå som 60-årig, og at jeg gerne vil kravle rundt med mine børn, og om jeg gambler med den slags ting. Omvendt skal jeg under alle omstændigheder igennem en operation og et genoptræningsforløb, og så kan jeg lige så godt give det en chance med fodbolden. Jeg elsker jo at spille fodbold, lyder det fra midtbanespilleren.

Mikkel Wohlgemuth fastslår flere gange, at det har været rørende at opleve den opbakning, han har fået i forbindelse med sin tredje korsbåndsskade.

- Jeg kan næsten ikke sige, hvor taknemmelig jeg er for den opbakning, jeg har mødt fra venner, familie, kæreste og alle mulige andre. Det giver mig en masse energi til at kæmpe videre og komme stærkt tilbage. Hvis jeg ikke havde havde fået så mange positive ord med på vejen, er jeg ikke sikker på, at jeg haft modet til at tage den her kamp en tredje gang, lyder det fra Wohlgemuth.

Midtbanespilleren har opnået 22 kampe i Superligaen - to for FC København og 22 for Vendsyssel FF. 

Læs også:Hemmelighedsfuld Brøndby-bøddel bomber løs i 1. division

Læs også:Hård skæbne for tidligere FCK-talent: Korsbåndet røget for tredje gang

Læs også:Vendsyssel-profil drømmer om FCK: Kærlighed strømmer igennem mit blod