Effektive FCK knuste Brøndby i Parken

Brøndby leverede en fin kamp med gode muligheder, men FC København var skarpest og tog en sejr på 3-1 i Parken søndag eftermiddag.

FC København skød sig tilbage i guldkampen med en 3-1-sejr på hjemmebane over Brøndby IF i Telia Parken efter en kamp, hvor Brøndby IF havde chancer til at være med. I sidste ende viste FC København sig dog for effektive på eget græs.

Kampen blev udskudt i flere minutter, da begge ender af Parken blev fyldt med romerlys og  røgen, som de afgav. Det gav en dårlig sigtbarhed, hvilket tvang dommer Jakob Kehlet til at udskydt kampens begyndelse, alt i mens spillerne fra de to hold holdt sig varme.

Kampen blev dog sparket i gang, og allerede fra start kom der gang i chancerne. Ludwig Augustinsson knaldede et frispark på overliggeren, mens anfører Thomas Delaney ikke formåede at sende en ordentlig aflevering af sted mod mål. Kort efter bød Daniel Amartey sig til, da han blev sat flot op af Tom Høgli og Rurik Gislason. Ghaneserens afslutning sad dog lige på Lukas Hradecky.

Temperamenterne var også intakte i Parken til eftermiddag. Det viste Martin Ørnskov og Thomas Delaney efter en duel, hvor Brøndby-spilleren professionelt nedlagde en fremadstormende Danny Amankwaa. De to spillere gik ind i en heftig duel, men dommer Jakob Kehet fik lagt låg på uroen igen ved at dele et par gule kort ud til Ørnskov og Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der også var med i diskussionerne.

Kort efter måtte Mikael Antonsson udgå. Svenskeren led under en tackling fra Ferhan Hasani tidligere i kampen, og det sendte Per Nilsson i aktion. Kampen fortsætte med at bølge frem og tilbage med chancer til begge hold. Brøndby diskede op med forrygende småspil, da Lebogang Phiri var tæt på at komme fri i straffesparksfeltet, og kort efter måtte Patrick da Silva diske op med flot forsvarsspil, da venstrebacken effektivt fik elimineret Rurik Gislason, der var i en farlig position ude i siden af straffesparksfeltet.

Efter 29 minutter måtte Brøndby også skifte ud i forsvaret. Kaptajn Daniel Agger kunne ikke fortsætte sin ellers fine deltagelsse i kampen, og det tvang Thomas Frank ud i en større omrokering. Alexander Szymanowki blev sat ind, og hvilket gav et skub ned gennem banen. Hasani blev flyttet ned på Phiris plads, der overtog den defensive midtbane, hvor der manglede en mand på grund af Martin Ørnskovs flyt til det centrale forsvar.

Kort efter byder Brøndby sig endnu engang til. Jose Ariel Nunez kommer alene igennem, men lobber bolden forbi mål, og hurtigt blev det straffet i den modsatte ende. Tom Høgli sendte bolden fint ind i feltet, hvor den dog bliver blokeret. Amakwaa får bolden og lægger den tilrette for Daniel Amartey, der utageligt hamrer den op i trekanten uden chance for Lukas Hradecky. Knap var jublen forstummet, før selvsamme Amartey var tæt på at blive skurk. Midtbanespilleren kom uforvarende til at sende Teemu Pukki alene med Stephan Andersen, men FCK-keeperen reddede på flotteste vis. 1-0 til FC København i pausen.

I anden halvleg fik Brøndby så endelig hul på bylden efter flere gang at have været tæt. Teemu Pukki befandt sig pludselig i en fin position helt inde ved Stephan Andersen efter et godt oplæg fra Szymanowski, men finnens afslutning blev blokeret. Heldigvis for Brøndby røg bolden dog hen til en Jose Ariel Nunez i fuld galop, og makedoneren skød sikkert udligningen ind for Brøndby IF. 1-1 kort inde i anden halvleg.

Spilet bølgede frem og tilbage, og kort efter forsøgte FC København at svare igen. Daniel Amartey fik sat gang i nogle fine kombinationer, der gav Nicolai Jørgensen mulighed for at afslutte, men angriberens skud blev blokeret af Lukas Hradecky. Jørgensen var dog ikke færdig med at true, for på et efterfølgende hjørnespark afviste han Frederik Holst i brydekampen foran mål og headede indlægget i kassen til en 2-1-føring til FC København. Ludwig Augustinsson stod for det målgivende hjørnespark.

Stephan Andersen blev kort efter generet af kasteskyts fra Brøndbys fans, men FCK-keeperen diskede alligevel op med en god redning, da Martin Ørnskov få minutter senere sendte et farligt hovedstød af sted. Det markerede starten på en god periode for Brøndby, der for alvor fik bragt spillet frem på FCK’s sidste tredjedel. I denne fase af kampen endte tæt på alle angreb med farlige situationer, og koldblodigheden skulle hentes frem fra køleskabet hos begge mandskaber.

Midtvejs i anden halvleg gik Gislason ud en efter ujævn præstation, og manager Ståle Solbakken gik et indhop til Youssef Toutouh, og han var med til indlede et effektivt FCK-pres på gæsterne. Med et kvarter tilbage af kampen tog han tre mand og satte flot Andreas Cornelius op, men angriberen afsluttede over mål.

Herefter bevægede kampen sig over i en mere stille fase. Frekvensen af chancer faldt, og det virkede til, at FC København gerne ville køre sejren hjem, men kort før tid faldt den endelige afgørelse. Danny Amankwaa driblede godt ned mod mål og sendte en bold på tværs. Den endte hos anfører Thomas Delaney, og han ekspederede bolden flot ind i fjerneste hjørne med en følt afslutning.

Med 3-1-sejren haler FCK endnu engang ind på FC Midtjylland. Herningenserne er nu seks point foran i Superligaen, før holdets egen kamp senere søndag mod Esbjerg fB. Brøndby er med nederlaget fortsat på femtepladsen á point med AaB, der dyster mod Randers FC senere søndag.