AGF rykker tættere på top seks med sejr

AGF udnyttede et fælt drop af Jeppe Højbjerg til at grundlægge sejren på 2-0 i forårspremieren mod Esbjerg fB.

Efter halvanden måneds pause var der endelig Superliga-bold på programmet igen, da AGF hjemme tog imod Esbjerg fB. Begge havde nye spillere med, da hjemmeholdet havde Alexander Munksgaard, Kamil Grabara, Frederik Tingager og Patrick Mortensen, mens Esbjerg fB stillede til start med Carlo Holse.

AGF tog det indledende initiativ, men der blev ikke skabt store chancer. Efter syv minutter fik Tobias Sana et frispark, som dog ikke blev udnyttet. Lidt senere brød Jakob Ankersen igennem, men han sendte en forkølet afslutning afsted.

I den anden ende viste Esbjerg fB i glimt farlighed eksemplificeret ved Joni Kaukos afslutning lige uden for feltet, men den havde Kamil Grabara i sikre hænder.

13 minutter inde i kampen begik Jeppe Højbjerg en kæmpe brøler, da han forsøgte at aflevere kort og fladt til en holdkammerat, men Tobias Sana var kvik og opsnappede hurtigt bolden, som han uden problemer smed i nettet til 1-0.

AGF blev ved med at presse på over særligt venstresiden, hvilket var lige ved at føre til flere mål, men Patrick Mortensen og Casper Højer Nielsens afslutninger blev begge blokeret i sidste øjeblik.

Ti minutter før pausen var AGF også ved at fordoble føringen, da Kasper Lunding spillede Patrick Mortensen helt fri i feltet, men den nyindkøbte angriber afsluttede svagt, så Jeppe Højbjerg kunne redde den.

Efter pausen var det fortsat AGF, som dominerede kampen, men Esbjerg fB-forsvaret stod mere kompakt i forhold til i første halvleg.

Kampen faldt ekstremt i intensitet i anden halvleg, hvor der ikke skete særlig meget. Det lavede Tobias Sana om på syv minutter før tid.

I en omstilling drev Tobias Sana bolden frem og rev sig løs af sine modstandere. Svenskeren kom ind i feltet og sendte resolut bolden ind i fjerneste hjørne til slutresultatet 2-0.

Med sejren har AGF nu 27 point, hvilket gør, at de nu har tre point op til Brøndby IF på tredjepladsen, men alle hold i top seks har selvsagt en kamp i baghånden.