• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Cheftræneren har kontraktudløb til sommer, afgør sin fremtid i december og kan være i et nyt job allerede til januar. OB og Brøndby spøger.

Af Niels Jørgen Larsen

Stort set lige siden han blev ansat i FC Nordsjælland er Morten Wieghorst med jævne mellemrum blevet sat i forbindelse jobs i andre klubber, men meget peger nu imod, at han forlader Farum-klubben, senest når kontrakten udløber til sommer.

- Den eneste, jeg beskæftiger mig med lige nu, er, hvordan vi får det bedst mulige ud af det her efterår, og så er jeg enedes med Allan K. Pedersen og Jan Laursen om, at vi sætter os ned i december og finder ud af, hvad der skal ske, siger Morten Wieghorst til Tipsbladet.

Den tidligere Lyngby-, Celtic- og Brøndby-spiller m.v. startede som assistent i den nordsjællandske klub efter karrierestop i Brøndby og har været cheftræner i FCN siden 2006.

- Jeg har selvfølgelig nogle overvejelser, men har altid sagt, at der hvor man er lige nu gælder det om at gøre sit bedste, så jeg vil ikke bruge så meget tid på min egen position, men blot konstatere, at jeg selvfølgelig har kontraktudløb, men mere behøver der ikke blive sagt om det.

Der kunne være bud efter dig allerede til januar?

- Det er egentlig ikke aktuelt for mig i mit hoved nu. Jeg tænker på de tre kampe, som mangler, og så er der masser af tid til december, men jeg vil gerne understrege, at jeg har følt mig utrolig godt behandlet her og er rigtig glad for at være en del af det her set-up. Der har mange gange været spekulationer, uanset hvor langt jeg har haft tilbage af min kontrakt, og det kan da godt være, at de spekulationer bliver forstærket nu, men det er ikke noget jeg bruger så meget tid på lige nu og her. Det vil være helt forkert.

Kan du lukke helt af for fremtidsplanerne indtil december?

- Ja, det kan man godt. Jeg kan sagtens have mine egne tanker, men det er ikke noget, der skal være offentligt, for jeg har så meget respekt for klubben her og vores spillere og trænerstab til, at jeg vil lade personlige forhold komme os i vejen. Sådan har jeg altid haft det som spiller også, hvis du mister fokus på nuet, så kommer det til at koste dig i fremtiden.

FCN-træneren er senest nævnt som emne i OB, hvor man skal have ny chef fra 1. januar, med mindre man beslutter sig for at vente et halvt år på Keld Bordinggaard, der er et andet varmt navn til stillingen. Wieghorst har også ofte været nævnt som Brøndby-træner. Her er Henrik Jensen ansat sæsonen ud, hvorefter han på funktionærvilkår kan opsiges med et halvt år varsel.

Læs stort interview med Morten Wieghorst i Tipsbladet Indsigt - på gade fredag