FCK videre efter vildt drama

Efter et vanvittigt drama i Belgien er FC København klar til sidste kvalifikationsrunde i Champions League. FCK vandt udekampen 3-2.

FC København har tidligere været garant for mange store oplevelser i Champions League, og de danske vicemestre har mulighed for at give os endnu flere. Onsdag aften vandt FC København nemlig 3-2 over Club Brugge i et sindssygt drama i Belgien.

FC København kom lovende fra start, og efter et kvarters spil havde Cesar Santin 1. halvlegs første store chance, da han fra en næsten fri position fik afsluttet, men desværre sneg bolden sig lige forbi stolpen.

Stille og roligt fik Club Brugge dog overtaget, og efter 23 minutter kunne holdet bringe sig foran. Et hjørnespark blev lagt ind mod forreste stolpe, hvor Jordi Figuera - eller var det Lars Jacobsen? - fik panden på, således bolden snød Johan Wiland og gik i kassen til 1-0, som også var pausestillingen.

Det betød, at FC København skulle frem og score, og det var da også et mere offensivt indstillet FCK-mandskab, der indledte 2. halvleg. Og efter 58 minutter havde Nicolai Jørgensen en gylden chance for at udligne, da Bryan Oviedo lagde bolden til rette for ham i feltet, men Jørgensen sparkede over.

Der skulle dog kun gå to minutter, før Nicolai Jørgensen tog den sødeste revanche af dem alle. Endnu en gang endte bolden for fødderne af den tidligere Leverkusen-spiller, der med det kolde højre ben flugtede kuglen op i nettaget.

Så var FC København pludselig videre, men glæden varede kort for de danske vicemestre. Fem minutter senere var Club Brugge nemlig tilbage i front. FCK-forsvaret fik ikke clearet bolden ordentligt, og så endte bolden for fødderne af Vadis Odjidja-Ofoe, der tog et træk ind i banen og gjorde det til 2-1 med venstrebenet.

En kold spand vand i hovedet på københavnerne, men gæsterne fortsatte med at jagte den scoring, der ville sende serven over på deres side. Og efter 77 minutter kom den.

Lars Jacobsen sendte et indlæg ind i feltet, der fik lov at passere hele vejen til Bryan Oviedo ved bagerste stolpe, og han lagde bolden på tværs til sin landsmand Chrisitan Bolanos, der i sikker stil udlignede til 2-2.

Efter 85 minutter var Club Brugge så tæt på at udligne, som man overhovedet kan komme, men heldet tilsmilede FCK i usandsynlig høj grad denne onsdag, så Meuniers afslutning ramte indersiden af stolpen. Lidt senere fik Club Brugge bolden i nettet, men målet blev annulleret for offside, og i slutminutterne kunne Cesar Santin så gøre det til 3-2, da han scorede i et tomt mål, efter at hjemmeholdets målmand var gået med frem på et hjørnespark i et desperat sidste forsøg fra Club Brugge.

Og så kunne FC København-spillerne juble over videre avancement i verdens fornemste klubturnering.

Nu skal FC København ud i endnu en kvalifikationsrunde, hvor der venter en endnu skrappere modstander end Club Brugge, men til gengæld kan danskerne glæde sig over, at de nu som minimum er kvalificeret til gruppespillet i Europa League.