Optakt: AGF - OB
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: AGF - OB

Kampen om top 6 spidser til, og det er ved at være sidste udkald for AGF. Omvendt ligner OB et hold, derr nok skal komme med i mesterskabsspillet. Mandag mødes Danmarks anden- og tredjestørste byer på fodboldbanen.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfob #sldk

Holdnyt:
AGF:
Man kan i hvert fald ikke beskylde AGF for ikke at byde deres fans på spænding. De to seneste kampe mod FC Midtjylland og Vendsyssel FF var tætte og hårdt udkæmpede, og i stillingen er AGF så tæt på at opfylde målsætningen om top 6, som de kan komme.

Der er bare ét point op til FC Nordsjælland på den sjetteplads, som de efterhånden er ved at være trætte af at tale om, men som er succeskriteriet for sæsonen. De to hold, der står i vejen for en plads ved de riges bord, OB og AaB, er desuden nogle af de direkte konkurrenter. Vinder AGF de to kampe, er de så godt som sikre på top 6.

Opgøret mod OB bliver dog uden Casper Højer, der fik to karantænedage efter sin udvisning mod FC Midtjylland, og Adama Guira, der ligeledes afsoner karantæne efter sin ”utilgivelige hjerneblødning”, som David Nielsen kaldte det røde kort, han fik mod Vendsyssel.

Cheftræneren er uden Niklas Backman, der sidder ude med en hjernerystelse. Til gengæld skulle Tobias Sana være helt klar igen, efter han blev skiftet ind i sidste minut i Hjørring, og det er også ventet, at Frederik Tingager kan spille. 

OB:
Det ligner unægtelig, at fynboerne ender i top 6. Den ene grund er simpel nok: OB har fire point ned til syvendepladsen (og fire pladser i tabellen), og det giver sig selv, at det skal gå meget galt, hvis det ikke er nok.

Grund nummer to er, at OB er godt kørende, og det vil være overraskende, hvis holdet falder helt sammen nu. Der var ganske vist den væsentlige 6-1-blamage i Parken, men siden har OB vundet tre kampe på stribe, og lægger man det sammen med en god anden halvdel i efteråret, får man et hold med pil op.

Marco Lund er ikke klar til opgøret, men til gengæld kan træner Jakob Michelsen glæde sig over, at Janus Drachmann er klarmeldt, og forsvarsspiller Alexander Ludwig er også klar til at trække i kamptøjet igen. Han har siddet ude med en skade i længere tid.

Karantæne:
AGF: Casper Højer, Adama Guira
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-4-1-1): Grabara – Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Thøgersen – Lunding, Stage, Amini, Ankersen – Sana – Mortensen

OB (3-5-2): Grytebust – Leeuwin, Tverskov, Lund – Johnson Laursen, Kløve, Drachmann, Nielsen, Barrett Laursen – Kadrii, Jacobsen

Profilen:
I seneste runde spillede Jens Stage i midterforsvaret, og dermed har han besat alle positioner for AGF bortset fra målmand. Her har vi placeret ham på midtbanen, men det er ikke utænkeligt, at David Nielsen skubber ham ned på venstre back for at vikariere. Som endnu et vidnesbyrd om Stages alsidighed.

Vidste du, at..:
David Nielsen har en god trænerstatistik mod OB: fire sejre og to uafgjorte i seks kampe. Omvendt har Jakob Michelsen kun vundet én gang over AGF i de ti kampe, hans hold har stået over for mandagens modstander.

Dom:
Det plejer at være tæt, når AGF og OB mødes. Samtlige af de 11 seneste kampe er endt uafgjort (fire af dem) eller blevet afgjort af ét måls forskel. Det tyder da også på, at det bliver tilfældet igen mandag.

Buddet herfra er, at OB lige nøjagtig har to gram mere tur i den og derfor tager endnu en smal sejr, denne gang på 1-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: