Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-indkøb beskrives som 'den nye plaffeminister'

Emam Ashour minder statistisk set meget om Evander, men FC Midtjyllands nye egypter har lidt mindre præcision i sine afslutninger.

FC Midtjylland har med salget af Evander mistet en spiller med en flot sparketeknik, men Superliga-klubben har tilgengæld hentet en skydeglad afløser ind. 

Sådan lyder det fra Spilxpertens fodboldanalytiker, Benjamin Leander, der har analyseret FC Midtjylland-indkøbet Emam Ashour, som er kommet til Superligaen fra den egyptiske klub Zamalek. I analysen beskrives Ashour som 'Superligaens nye plaffeminister'. 

Med udgangspunkt i statistikdatabasen Wyscout har Leander taget et kig på Ashours præstationer i denne sæson, hvor den 24-årige egypter primært har spillet i venstre side af midtbanen. 

- I den indeværende sæson er Ashour den spiller, der har tredjeflest afslutninger af alle spillere i den egyptiske liga. Så man kan godt drage paralleller til Louka Prip. Ashour er i hvert fald lige så plaffe-gal som ham, når det kommer til afslutninger udefra feltet, lyder det fra Benjamin Leander. 

- Der er altså tale om en nærmest skræmmende kloning af Evander, hvor tallene i alle kategorier nærmest matcher 1:1.

Helt ens spillertyper er Ashour og Evander dog ikke, lyder det. 

- Evander var skarpere i forhold til dåseåbner-afleveringerne, de såkaldte ”Deep completions”, mens Emam Ashour til gengæld var marginalt mere udfordrende i sit driblende spil og med større defensive kompetencer i forhold til bolderobringer og defensive dueller.

Ifølge Benjamin Leander viser tallene dog tydeligt, at Evander generelt har været skarpere og at brasilianeren har en højere expected goal end Emam Ashour, der har bemærket sig med 'et hav af forbiere'.