1. division

Viborg buldrer videre i toppen af 1. division

Viborg nedlagde lørdag Esbjerg med 2-0 og konsoliderer sin førsteplads. Silkeborg er nyt hold på andenpladsen.

Viborg FF slog lørdag en streg under sin placering som tophold i landets næstbedste fodboldrække, da klubben på hjemmebane slog Esbjerg fB, som kæmper med om topplaceringerne.

De grønklædte fra domkirkebyen nedlagde de vestjyske gæster med 2-0 og har nu 53 point på førstepladsen.

På andenpladsen ligger Silkeborg IF, som lørdag bankede Hobro IK med 3-0 på hjemmebane. 20-årige Sebastian Jørgensen scorede til 1-0 og 3-0, mens Nicklas Helenius med scoringen til 2-0 kom på måltavlen for femte kamp i streg.

Silkeborgenserne henviser med sejren Esbjerg til tredjepladsen. De to hold har henholdsvis 46 og 45 point.

Opgøret mellem Viborg og Esbjerg var særdeles intenst, og især første halvleg var præget af mange dueller på den regnvåde bane.

Mål blev det imidlertid ikke til før pausen. De kom til gengæld i anden halvleg.

Viborg tilkæmpede sig et hjørnespark fire minutter efter pausen, og efter en gevaldig omgang klumpspil endte Jeppe Grønning med at trille bolden i mål mellem venner og fjender.

Esbjerg satte derefter alt ind på en udligning og pressede udmærket på - men det førte ikke det store med sig.

I stedet fik Viborg et nyt hjørnespark efter en times tid, og det førte til endnu en scoring. Forsvarsspiller Mads Lauritsen steg uimodståeligt til vejrs og pandede bolden i kassen til 2-0.

Derefter stillede Viborg sig en tand længere tilbage på banen og forsvarede stensikkert sejren hjem.

I lørdagens sidste kamp i landets næstbedste fodboldrække endte det uden vinder. HB Køge og Kolding IF spillede 1-1. Undervejs i opgøret fik begge hold smidt en spiller ud.