Bayern nu bare én sejr fra guldet

RB Leipzig tabte i FC Köln og bragte Bayern München snublende tæt på endnu et tysk mesterskab.

Trods overvægt i både spil og chancer kunne RB Leipzig ikke knække nedrykningstruede FC Köln, som gav Leipzigs mesterskabsdrømme endnu et skud for boven tirsdag.

På hjemmebane vandt Köln 2-1 over Leipzig, som var uden den danske landsholdsangriber Yussuf Poulsen i kampen.

Da Bayern München efterfølgende vandt sikkert med 2-0 hjemme over Bayer Leverkusen, har de forsvarende mestre nu åbnet et forspring på ti point til Leipzig på andenpladsen.

Dermed skal sydtyskerne blot bruge en enkelt sejr mere i de sidste fire kampe for at være sikre på at genvinde titlen.

Sejren over Leipzig var samtidig vital for Köln, som under stregen kæmper en hård kamp for at undgå nedrykning.

Holdet er nu oppe på 26 point, hvilket er det samme som Hertha Berlin, der indtager 16.-pladsen, som giver mulig overlevelse via playoffkampe. Hertha har dog spillet to kampe mindre end Köln.

Leipzig havde ikke fået træfsikkerheden med til Köln, hvor holdet ellers burde have været foran ved pausen.

De brændte chancer endte med at blive kostbare, da anfører Jonas Hector straks efter pausen sendte hjemmeholdet i front på en af Kölns få chancer på det tidspunkt.

Inden uret rundede en times spil hamrede Amadou Haidara gæsterne tilbage i kampen med et drøn af et langskud.

Glæden var dog kortvarig.

Mindre end et minut efter udligningen var den gal igen i østtyskernes forsvar. Köln-anfører Hector kom fri og trak på tværs i feltet, inden han smækkede bolden ind ved nærmeste stolperod til 2-1.

Leipzig fik intet ud af det afsluttende pres og ligner unægtelig et hold, som må tage til takke med en andenplads.