Schmeichel holder buret rent i pokalsejr

Kasper Schmeichel og Leicester vandt 4-0 ude over Stoke i FA Cuppen. Emil Riis scorede i Prestons nederlag.

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel tilhører den gruppe af målmænd, som vil spille alle kampe.

For mens mange Premier League-klubber giver reservemålmændene kampe i FA Cuppen, er det ikke tilfældet i Leicester.

Derfor var det med den danske keeper i buret, at Leicester lørdag eftermiddag spillede sig i turneringens fjerde runde med en 4-0-sejr på udebane over Stoke.

I løbet af kampen blev den danske ankermand med anførerbindet om armen ikke sat på de helt store prøver.

Leicesters mål blev lavet af James Justin, Marc Albrighton, Ayoze Perez og Harvey Barnes. Førstnævntes mål var det mest mindeværdige, da han efter lidt mere end en halv times spil driblede forbi to spillere og smækkede bolden op i krogen.

Også en dansker havde held til at finde målet. Den tidligere Randers-angriber Emil Riis scorede på straffespark for Preston, som tabte 1-4 ude til Wycombe.

Philip Billing var med i de første 79 minutter, da vestjydens klub, Bournemouth, vandt 4-1 hjemme over Oldham.

Everton måtte bruge forlænget spilletid, før det lykkedes at besejre Rotherham fra bunden af den næstbedste række med 2-1.

Det samme måtte Arsenal i hjemmekampen mod Newcastle, hvor de første 90 minutter endte uden mål. To mål i anden halvleg af den forlængede spilletid sikrede dog London-klubben avancement med 2-0.

Fulham - uden Joachim Andersen - måtte også i forlænget spilletid, før det lykkedes at vinde 2-0 ude over Queens Park Rangers på Loftus Road. Fulham har selv tidligere haft hjemmebane på stadionet.

Premier League-konkurrenten Burnley var i endnu større problemer, men klarede sig til sidst videre med lidt ufrivillig dansk hjælp.

I hjemmekampen mod Milton Keynes Dons udlignede Burnley til 1-1 i det fjerde minut af tillægstiden. Lidt over en halv time senere tog Burnley sejren efter en straffesparkskonkurrence, hvor danske Lasse Sørensen brændte for det tabende hold.

Formsvage West Bromwich Albion kan nu koncentrere sig fuldt ud om overlevelse i Premier League. Sam Allardyces mandskab tabte på udebane til Blackpool fra den tredjebedste række efter straffesparkskonkurrence. De første 120 minutter var endt 2-2.