SønderjyskE overlever i Superligaen efter storsejr

SønderjyskE kom bagud tidligt i hjemmekampen mod Vejle, men et flot comeback og målfest i Århus betyder, at Haderslev også er Superliga-by i næste sæson efter sejr på 4-1.

Tipsbladet.dk på Sydbank Park

Pisket til at angribe. Det har nok været nogenlunde gameplanen for SønderjyskE, da holdet søndag eftermiddag tog imod Vejle. SønderjyskE-mandskabet skulle have flere point end Horsens i den anden kamp i Aarhus, og det kunne ses på startopstillingen, hvor værterne lagde ud med kun tre forsvarsspillere. Det gav store udfordringer undervejs, men SønderjyskE fik rettet op, og med 4-1 sejr overlever holdet i Superligaen, mens AC Horsens med klart nederlag i Århus får tredjepladsen.

SønderjyskE kom flyvende ud, og allerede efter to minutter var det tæt på 1-0. Johan Absalonsen rundede Viljormur Davidsen og lagde fra kanten af feltet bolden ind til Danny Amankwaa, der dog mistimede sit forsøg. Herfra skiftede kampen karakter.

Vejle tog nemlig fuldstændig over i giftige kontrastød, der virkelig gjorde ondt på hjemmeholdets kun tre forsvarsspillere. Vejle nåede et par fine tilbud, inden det efter et kvarter blev 1-0. Efter godt forarbejde i venstre side blev bolden slået ind i hovedet af Vladen Yurchenko, der pandede Vejle foran.

Herfra stod der Vejle på stort set alt, der blev farligt, og gæsterne kan takke sig selv for at det ikke blev både 0-2, 0-3 og sågar 0-4. Serhiy Hryn brændte en friløbet, inden Gustaf Nilsson mistimede fra det lille felt. Også Louati ville lege med og misbrugte en kæmpechance efter 37 minutter.

Efterhånden begyndte der på Sydbank Park at summe meldinger om, at AGF gik målamok mod Horsens. Det satte lidt liv i de lyseblå værter, der pludselig kun manglede et mål, da uafgjort med Horsens-nederlag ville være nok til overlevelse. Det gav flere gode optræk. Kort før pausen kom forløsningen så.

Et lidt tvivlsomt dømt hjørnespark blev sendt ind i klumpspil, hvor Viljormur Davidsen pludselig legede håndboldspiller og tog med hænder. Det gav rødt kort og straffespark til SønderjyskE. Et straffespark som Johan Absalonsen omsatte, og så blev SønderjyskE og Vejle klappet i kabinen med 1-1 i en dramatisk 1. halvleg.

SønderjyskE kom godt ud til anden halvleg og havde en stor chance i første minut. Alexander Bah slap fri i højre side, og på midten fandt han Mart Lieder, der dog blev blokeret. Så billigt slap Vejle ikke kort efter. Efter en løs bold havde Stefan Gartenman pludselig masser af plads på kanten af feltet, og forsvarsspilleren tordnede bolden i mål. 2-1!

Efter scoringen var SønderjyskE en del på bolden, mens Vejle-spillerne begyndte at virke lidt modløse. Med tyve minutter igen var indskiftede Ekani tæt på med et saksesparksagtigt forsøg. Det gav hjørnespark, som blev smidt ind i hovedet på Christian Greko Jakobsen, der scorede til 3-1.

I slutfasen var SønderjyskE flere gange tæt på at straffe Vejle yderligere, men gæsterne kæmpede godt i undertal. Alligevel kunne man ikke forhindre indskiftede Marco Rojas i at gøre det til 4-1 efter gode detaljer to minutter inde i overtiden. 4-1 blev cifrene i Haderslev, og foran 5.798 tilskuere kunne de lyseblå juble over redning. Med sejren overhaler man nemlig Horsens, der tabte i Århus.