Video : Tipsbladet
Superliga

Spøgelseskampe vender tilbage: Ingen tilskuere i Superligaen

Nye coronarestriktioner rammer ikke professionel sport, men der kan ikke længere samles op til 500 personer.

Bemærk: DIF har fjernet passagen om de 500 tilskuere fra sin pressemeddelelse, men ikke udsendt anden information. Der er derfor aktuelt forvirring om, hvad det betyder for muligheden for tilskuere til professionel idræt, herunder Superligaen.

Den professionelle idræt er fortsat undtaget det generelle forsamlingsforbud, men reglen om, at der kan være 500 siddende tilskuere, udgår.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag fremlagde en række nye coronarestriktioner.

Blandt andet bliver forsamlingsforbuddet sat ned fra ti til fem personer.

Men de nye restriktioner rammer altså ikke elitesporten, og dermed kan eksempelvis de professionelle ligaer i fodbold, håndbold og ishockey fortsætte afviklingen af kampen.

Det bliver dog ikke med tilskuere på lægterne. Det har været muligt at samle op til 500 personer til eksempelvis superligakampe, hvoraf størstedelen har været tilskuere.

Superligaen i fodbold er dog aktuelt på vinterpause indtil begyndelsen af februar og mærker derfor ikke noget til restriktionerne i første omgang.

På pressemødet tirsdag udtalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sig ikke kategorisk om sporten.

Ifølge Heunicke vil regeringen snart melde ud om eventuelle begrænsninger af professionel sport med tilskuere.

- Den professionelle sport vil sikkert kunne fortsætte. Men vi vil se på tilskuere. Det er vi snart klar til at melde ud om, siger Heunicke.

/ritzau/