Vaklende Dortmund holder liv i tysk titelhåb

Dortmunds titeldrøm lever efter en heldig sejr i Hoffenheim. Frederik Rønnow fik ligadebut for Union Berlin.

Der er stadig chance for, at denne sæson omsider vil bringe spænding tilbage i kampen om det tyske fodboldmesterskab.

Med en småheldig 3-2-sejr på udebane over Hoffenheim holder Dortmund nemlig nogenlunde trit med førende Bayern München.

Afstanden mellem de to titelbejlere er nede på tre point, inden Bayern søndag møder Hertha Berlin.

Sydtyskerne har vundet mesterskabet ni år i træk og er de to sidste år sluttet med 13 points forspring til nærmeste rival.

Foreløbig gør Dortmund dog sit til at skabe en reel topstrid, selv om præstationen i Hoffenheim ikke havde meget mesterklasse over sig.

Efter Erling Haalands tidlige 1-0-scoring havde gæsterne temmelig svært ved at få spillet til at hænge sammen.

Hoffenheim dominerede resten af første halvleg, og det var ikke overraskende, at Andrej Kramaric i halvlegens sidste minut kunne udligne til 1-1.

Optakten til målet var Ihlas Bebous indlæg fra højre side. Dortmunds forsvar snorksov, og en helt udækket Kramanic kunne let flugte bolden i mål.

En nedtur lurede, men 12 minutter efter pausen kom Dortmund i front igen ved Marco Reus. Den rutinerede landsholdsspiller udnyttede en friløber efter Donyell Malens aflevering.

Malen havde også lagt op til Haalands åbningstræffer, og midt i anden halvleg leverede hollænderen et hattrick i assister, da han stod bag forarbejdet til David Raums selvmål.

Trods den solide føring imponerede Dortmund fortsat ikke. Med 13 minutter igen kunne Georginio Rutter reducere for værterne, mens Dortmunds bagkæde igen så alt andet end velfungerende ud.

Målet gjorde, at Dortmund måtte bæve for de tre point, og det var nær gået galt, da Kramaric i slutfasen flugtede kuglen lige forbi den ene opstander.

Mens Jacob Bruun Larsen startede på bænken og måtte nøjes med de sidste syv minutter for Hoffenheim, fik en anden dansk landsholdsspiller en sjælden chance fra start lørdag eftermiddag.

Frederik Rønnow spillede sin første ligakamp for Union Berlin, der på udebane vandt 2-1 over Mönchengladbach.