Åge Hareide: Har svært ved at tro, Bendtner er voldelig
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Åge Hareide: Har svært ved at tro, Bendtner er voldelig

Åge Hareide er ærgerlig over, at Nicklas Bendtner igen er blevet centrum for en træls sag.

Den meget omtalte sag om Nicklas Bendtners taxatur i København i september mangler fortsat at blive afklaret. Seneste nyt i sagen er, at taxachaufføren er blevet sigtet for forsøg på vold, og han har onsdag været til afhøring.

Alt imens løber Nicklas Bendtner rundt i Norge og venter på, hvad næste kapitel i sagen indeholder.

Landstræner Åge Hareide har også fulgt med, og nordmanden har tidligere udtalt, at man ikke kan spille på det danske landshold, hvis man er dømt for vold. Landstræneren kan ikke lade være med at ærgre sig over, at Bendtner igen er havnet i centrum for en træls episode udenfor banen.

- Jeg har ikke snakket med Nicklas, for han har været uaktuel for os. Jeg vil ikke blande mig i den sag eller i Nicklas Bendtner i det hele taget, men der er kommet ting frem, som har ændret nogle ting, nu hvor taxachaufføren også skal afhøres, siger Åge Hareide.

Den pågældende taxachauffør anklager Nicklas Bendtner for at have været voldelig imod ham, og Åge Hareide kan af gode grunde ikke vide, hvad der er op og ned i sagen. Han fastslår imidlertid, at den Nicklas Bendtner, han kender, ikke er voldelig.

- Jeg har altid sagt, at Nicklas Bendtner er en god fyr, og jeg har svært ved at tro, at han begår vold. Det er også, hvad hans holdkammerater siger. Han er en sjov fyr, og han kan finde på mange underlige ting, men jeg har aldrig tænkt på ham som en voldelig person, siger Hareide og tilføjer:

- En generel udmelding fra min side er, at vi skal være forbilleder for unge drenge og piger, og det bliver meget svært at forsvare en voldssituation i forhold til en plads på landsholdet. 

Åge Hareide håber, at der bliver sat et lykkeligt punktum i sagen for Nicklas Bendtners vedkommende.

- Jeg håber bestemt, at Bendtner går fri uden at få noget på sig. Det er synd, for tingene så så fint ud. Han har haft en fantastisk tid i Norge og Rosenborg, og jeg tror, de har beskyttet ham rigtig meget. Det er en god klub at være i, hvis man har et problem. Jeg håber, Nicklas kommer ud af det hele på en positiv måde, lyder det fra landstræneren.

Nicklas Bendtner var sammen med sin kæreste Philine Roepstorff i taxaen den pågældende aften, og hendes version er, at den danske angriber handlede i selvforsvar.