Hasselbaink i problemer efter afsløringer
Foto: John Walter/polfoto
Generelle

Hasselbaink i problemer efter afsløringer

The Telegraph har åbnet op for flere afsløringer, der bl.a. viser, at den tidligere angriber Jimmy Floyd Hasselbaink gerne tager imod penge for at hjælpe et falsk firma fra østen. To andre Championship klubber er også i problemer.

De seneste dages afsløringer, der har fået Sam Allardyce fyret som engelsk landstræner, er nået til Championship, hvor den tidligere stjerneangriber Jimmy Floyd Hasselbaink er kommet i problemer. 

Den nuværende QPR-manager er blevet filmet, hvor han accepterer at flyve til østen for næsten en halv million kroner for at tale med investorer. Han virker ligeledes åben for at købe spillere fra det, han troede var et asiatisk selskab. I virkeligheden er det journalister fra den engelske avis The Telegraph, der står bag. Hasselbaink nægter dog at have gjort noget, han ikke burde. 

Den tidligere angriber er dog ikke den eneste, der er kommet i problemer. Tommy Wright, som er assistentræner hos Barnsley, er blevet filmet tage imod et pengebundt med 43.000 kroner i for at hjælpe det falske firma med at tjene penge på transfers. Han skulle angiveligt hjælpe firmaet med at blive mellemmænd for Barnsley-spillere og kigge efter andre spillere, som de skulle kontakte. 

Wright fik overleveret pengene på et hotel i Leeds i august, og er siden afsløringerne blevet suspenderet af sin klub. En talsmand for Wright afviser kategorisk, at der skulle være foregået noget, der ikke er i overenstemmelse med FA og FIFAs regler. 

Leeds-ejeren Massimo Cellino er ligeledes havnet i stormvejr, da han har diskuteret, hvordan de falske agenter kunne omgås reglerne om tredjepartsejerskab af spillere. Leeds afviser dog, at han skulle have hjulpet dem med at snige sig udenom reglerne. 

- Engelsk fodbold tager styringen af spillet meget seriøst, hvor integriteten er meget vigtig. Alle substansielle beskyldninger vil blive undersøgt med alle de midler, vi har til rådighed, som er vidtgående og veludviklede. Hvis vi finder nogle beviser på kriminalitet vil vi informere og hjælpe de rette statslige myndigheder, skriver FA og Premier League i en fælles meddelelse.