Nadim om finaleplads: Det er vanvittigt
Foto: Maja Hitij/GettyImages
EM

Nadim om finaleplads: Det er vanvittigt

De danske fodboldkvinders stjerneangriber, Nadia Nadim, er glad for at kunne kalde sig EM-finalist.

Danmarks fodboldkvinder har denne sommer taget landet med storm. Efter to 1-0 sejre over Belgien og Norge i gruppespillet sneg Danmark sig videre til kvartfinalen, selvom at de tabte den sidste gruppekamp mod værterne fra Holland med 0-1 i gruppens 2. runde.

I kvartfinalen ventede kæmpefavoritterne fra Tyskland, der ikke var blevet slået ud af EM-turneringen i seks slutrunder i træk, men med et flot comeback vendte Danmark et truende 0-1 nederlag til en flot 2-1 sejr på mål af Nadia Nadim og Therasa Nielsen og leverede dermed en kæmpe sensation.

Torsdag aften spillede kvinderne så EM-semifinale mod Østrig, der ligesom Danmark havde overrasket i turneringen. Kampen blev tæt, og dommeren lod de to hold gå til hinanden. Men med 0-0 efter både 90 minutter og forlænget spilletid måtte de to hold i en afgørende straffesparkskonkurrence.

Her var den danske målmand, Stine Lykke, en klasse for sig, og efter tre brændte østrigske straffespark kunne de danske fodboldkvinder så kalde sig EM-finalister. 25 år efter at herrelandsholdet i 1992 spillede sig i EM-finalen med en semifinalesejr på straffespark. 

Angriber Nadia Nadim, som scorede på Danmarks første straffespark, var efter kampen glad for sejren:

Det er vanvittigt. HC Andersen kunne ikke have skrevet en bedre historie. Holdet er vokset gennem turneringen, og lige nu er vi i finalen. Det var en hård kamp, og Østrig gjorde det sindssygt godt. Vi ved godt, hvad de kan, og det kan de til perfektion. En af tingene er at smadre igennem, det kunne jeg mærke på kroppen en del gang, fortæller Nadia Nadim til DR efter kampen og fortsætter med ros til målmand Stine Lykke:

- I sidste ende viste vi, at vi kan gøre det, når vi spiller med større hjerte. At det bliver afgjort i straffesparkskonkurrence er jo vanvittigt og også godt for os, for vi har jo en mur i målet. Det er sindssygt stort, og jeg er virkelig stolt og glad for at kunne stå her nu, fortæller den danske stjerneangriber.

Kvindelandsholdet spiller EM-finale søndag. Modstanderen bliver værterne fra Holland, som torsdag aften slog England med 3-0. Der er dermed lagt op til revanche efter nederlaget i gruppespillet.