Bård Wiggen nyder FCK-comeback: Ståle og jeg passer sammen
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Bård Wiggen nyder FCK-comeback: Ståle og jeg passer sammen

Det er 10 måneder siden, at Bård Wiggen vendte tilbage til FC København for at blive assistent for Ståle Solbakken. Nordmanden har været glad for gensynet.

Bård Wiggen var assistent for Ståle Solbakken i FC København fra 2008 til 2011, og 1. januar i år vendte han tilbage til den danske hovedstad for igen at tilslutte sig Solbakkens trænerteam. 

Før sit comeback i FC København var Bård Wiggen sportsdirektør i Viking, men nu er han altså tilbage på træningsbanen i FCK, og han har nydt at være tilbage i den danske topklub.

- Det har været fint. Det er sket meget siden, jeg var her sidst, og det gælder især inde i huset. Staben er blevet større, og vi har præsteret bedre og bedre. Det har været en god udfordring, siger Bård Wiggen til tipsbladet.dk.

At Bård Wiggen blev hentet tilbage til FC København, skete på klar opfordring fra Ståle Solbakken, og de to landsmænd supplerer da også hinanden godt, mener Bård Wiggen.

- Vi kender hinanden godt og har den samme fodboldfilosofi. Vi ser de samme ting på banen, og vi er trygge ved hinanden. Vi har kendt i hinanden i snart 15 år, så det giver en stor tryghed i vores relation, siger han og tilføjer:

- Vi diskuterer helt sikkert også, men vi er enige om det store perspektiv. Vi diskuterer mange detaljer, og sådan skal det være. Det fungerer rigtig fint. Som cheftræner er det vigtigt at være omgivet af folk, man stoler 100 procent på, og som deler din filosofi. I den forbindelse passer Ståle og jeg rigtig godt sammen.  

FCK-assistenten fastslår, at det ikke kun er udenfor banen, at der er sket ting og sager i den periode, han har været væk.

- Det hold, jeg forlod i 2011, var et farligt hold, mens det her hold er i udvikling. Det er et hold med en masse unge spillere, som stadig ikke har ramt toppen. 2011 var som sagt farlige fodboldspillere, og flere havde været her i fem år, lyder det fra nordmanden.

FCM behøver ikke spille godt for at vinde
Bård Wiggen kom til FC København midt i en skrækkelig sæson for klubben, og det blev der ikke for alvor rettet op på i løbet af foråret. På denne side af sommerferien er der dog kommet andre boller på suppen, og FCK ligner igen sig selv med en placering i toppen af Superligaen og kvalifikation til et europæisk gruppespil.

I virkeligheden er det ganske få knapper, der er blevet skuret på i forhold til sidste sæson, fortæller assistenttræneren.

- Vi har fået nogle nye spillere, som har givet os et løft, og så synes jeg, vi har en homogen trup, som giver hinanden et skub hver eneste dag på træningsbanen. Jeg ser en god træningskultur, og jeg ser nogle spillere, som vinder sammen og taber sammen. Det er en meget vigtig ting, siger Bård Wiggen.

Han forudser, at der bliver tæt kamp om mesterskabet i denne sæson.

- Jeg er rimelig sikker på, at både vi og FC Midtjylland kommer til at være i toppen, og så er spørgsmålet, om Brøndby kan snige sig med. Det er svært for dem lige nu, men det kan gå hurtigt i fodbold, siger FCK-assistenten, der mener, at FC Midtjyllands succesopskrift er noget anderledes en løvernes:

- De har en meget klar måde at spille fodbold på, og den er anderledes end vores. Vi vil gerne være dominerende med bolden, mens FC Midtjylland fokuserer mere på standardsituationer. Det betyder også, at de ikke nødvendigvis behøver spille godt for at vinde – de skal bare bruge et indkast eller et hjørnespark. Det er klart den største forskel. Vi prioriterer noget anderledes, og det må man have respekt for. 

FC København og FC Midtjylland har begge høstet 25 point efter de første 12 spillerunder.