Alaves besejrede Wass og Valencia hjemme på fortet

Alaves tog lørdag en 2-1 sejr hjemme over Valencia, der havde Daniel Wass på den centrale midtbane i den første time. Dermed har Alaves endnu ikke tabt på hjemmebane i denne sæson.

Alaves har gang i en flot sæson, især på hjemmebane, hvor de endnu ikke har tabt. Den gode stime fortsatte lørdag eftermiddag, da de besejrede Valencia med 2-1. Tómas Pina og Borja Bastón nettede for hjemmeholdet, mens Dani Parejo scorede på frispark for Valencia. Daniel Wass spillede de første 60 minutter for gæsterne.

Efter 13 minutter kom gæsterne ellers foran. Anfører Dani Parejo skulle tage sig af et frispark et par meter ude fra feltet, og den rutinerede midtbanemand svigtede ikke. Han lagde på elegant vis bolden og muren og i nettet til en tidlig føring til Valencia.

Blot otte minutter efter føringsmålet kom udligningen fra Alaves. Et hjørnespark blev sendt ind Valencia-feltet, og efter en skidt clearing endte bolden ved Borja Bastón, der afrettede bolden i nettet til en udligning.

Alaves skulle også komme foran kort inden pausen. Et indlæg endte efter et par omveje for fødderne for Tómas Pina, der med en afslutning mellem benene på Valencia-keeper Neto sikrede Alaves en pause-føring.

I anden halvleg skulle Valencia frem over stepperne og jagte en udligning. Derfor satte de Michy Batshuayi og unge Ferran Torres på banen i løbet af halvlegen, men det farligste forsøg kom fra Rodrigo, der headede snert forbi efter godt 70 minutters spil.

Michy Batshuayi fik en stor chance kort før tid, da han blev sendt i dybden i et kontraangreb. Alaves viste dog flot forsvarsspil, da de løb belgieren op og fik afværget hans afslutning i sidste øjeblik.

Der blev ikke scoret mere i opgøret, og med sejren ligger Alaves på fjerdepladsen med 31 point, mens Valencia er at finde på 11. pladsen med 22 point.