Video : Tipsbladet
1. division

Jysk indtog i 1. division: Kolding følger med Skive op i næstbedste række

Kolding sikrede sig mandag oprykning til 1. division efter 1-1 mod Middelfart. Dermed bliver de det andet hold efter Skive, der rykker op i 1. division.

Kampen om oprykning til 1. division har været tæt i denne sæson, selvom det hurtigt stod klart, at Skive ville være det ene hold. Derefter stod det mellem Kolding og Brabrand om den sidste plads, og det er nu kommet på plads.

Nu er det på plads, at Kolding følger med Skive op i landets næstbedste række. Det skete efter en kamp, som endte 1-1 mod Middelfart på sydjydernes hjemmebane. 

Det var lige præcis nok til at sikre oprykningen én runde før sæsonen er overstået, da Brabrand selv tabte med 1-2 til Jammerbugt FC på en scoring sent inde i overtiden, som altså sørgede for, at Kolding IF nu er at finde i 1. division næste sæson.

Kolding kom selv bagud med 0-1 mod Middelfart, men med et kvarter tilbage af opgøret dukkede Rune Nautrup op ved et hjørnespark, og sørgede for at kuglen blev styret i kassen til 1-1, som altså også blev et af sæsonens vigtigste mål for KIF.

Denne sæson har i det hele taget været særdeles mindeværdig for Kolding-holdet, som også klarede sig flot i pokalturneringen, hvor man både slog Vejle og Randers ud af turneringen, inden de senere vindere fra FC Midtjylland vandt over dem i kvartfinalen.

Middelfarts mål blev desuden scoret af Nikolaj Hagelskjær.