Video : Tipsbladet
Champions League

Optakt: Liverpool - Real Madrid

Der er lagt op til et brag af en kamp, når Liverpool og Real Madrid lørdag aften mødes i Champions League-finalen. Tipsbladet bringer her en optakt til opgøret i Paris.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 21.00
Spillested: Stade de France, Paris
Dommer: Clement Turpin, Frankrig
På TV: TV3+
Hashtag: #cldk 

Holdnyt:
Liverpool
Jürgen Klopps mandskab går ind til Champions League-finalen med en frisk skuffelse i hukommelsen, efter at man i weekenden måtte nøjes med sølvmedaljer i Premier League. Liverpool fik ganske vist besejret Wolverhampton, men et utroligt comeback af Manchester City mod Aston Villa betød, at 92 point altså ikke var nok for Liverpool. 

Liverpool har op til aftenens finale været plaget af skadesproblemer, idet både Thiago Alcantara og Fabinho har haft problemer. Førstnævnte måtte udgå med en skade i akilessenen i Wolverhampton-kampen, mens sidstnævnte har siddet ude i Liverpools seneste tre kampe. 

Jürgen Klopp har dog meldt ud, at både Thiago og Fabinho har trænet med og er klar til at spille mod Real Madrid. Alligevel virker det dog sandsynligt, at Naby Keïta kan spille fra start i aften. 

I angrebet har Jürgen Klopp et væld af muligheder, men meget tyder på, at januarindkøbet Luis Diaz får chancen fra start efter et stærkt forår, hvor Diogo Jota så kan blive en mulighed fra bænken. Det er Divock Origi til gengæld ikke, idet belgieren er skadesramt. 

Hverken Virgil van Dijk eller Mohamed Salah var klar nok til at starte mod Wolverhampton, men egypteren kom dog ind undervejs og scorede. Begge spillere forventes klar til Real Madrid. I midterforsvaret skal Klopp vælge mellem Matip og Konaté, hvor sidstnævnte formentlig foretrækkes på grund af sin fart. 

Real Madrid
Carlo Ancelotti har en væsentligt mere simpel opgave foran sig end Jürgen Klopp, når italieneren skal sætte sit hold til finalen. Real Madrid har således ikke de store skader at bekymre sig om, idet David Alaba forventes klar efter at have været skadet den seneste måned. 

I modsætning til Liverpool går Real Madrid da også mere veludhvilede ind til Champions League-finalen, idet madrilenerne sikrede sig det spanske mesterskab tilbage i slutningen af april. Det har givet Ancelotti muligheden for at give pauser til profiler som Karim Benzema, Luka Modric og Vinicius i de seneste uger. 

Eduardo Camavinga har imponeret i den seneste tid, blandt andet i 3-1-sejren over Manchester City, men Ancelotti ventes at satse på de rutinerede kræfter i startopstillingen. Rodrygo blev helten mod City, men brasilianeren kæmper med Fede Valverde om en plads i startopstillingen. Her foretrækker Ancelotti nok uruguayanerens løbestyrke, så Real Madrid ikke bliver tromlet af Liverpools stærke midtbane.  

Karantæner:
Liverpool: Ingen
Real Madrid: Ingen

Bud på startopstillinger:
Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson, Keita - Salah, Mané, Diaz

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Casemiro, Kroos, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius

Profilen:
Karim Benzema har været den helt store oplevelse i Champions League i denne sæson, hvor franskmanden i forårets knockoutkampe har udvist en nærmest absurd skarphed foran mål. Den 34-årige angriber har således scoret hele 10 kasser i Real Madrids seneste fem Champions League-kampe, hvor madrilenerne har leveret vilde comebacks mod Paris Saint-Germain, Chelsea og Manchester City. Karim Benzema har overtaget Cristiano Ronaldos rolle som omdrejningspunktet i Real Madrid, og en sejr over Liverpool i Champions League-finalen vil sandsynligvis sikre Benzema Ballon d'Or-trofæet, som uddeles i efteråret. 

Vidste du, at...:
De fleste kan huske, at Liverpool og Real Madrid også mødtes i Champions League-finalen i 2018, som blev spillet i Ukraine. De to hold har dog også tidligere mødt hinanden i en europæisk finale i Paris. Tilbage i 1981 mødtes Liverpool og Real Madrid således i finalen i Europa Cup'en, og dengang vandt englænderne en 1-0-sejr efter en scoring af Alan Kennedy. I 1981 blev finalen dog spillet på Parc des Princes, som er Paris Saint-Germains hjemmebane. I år spilles finalen på Stade de France, som er det franske landsholds hjemmebane. 

Dom:
Liverpool har på papiret det stærkeste hold og er derfor favorit til kampen. Real Madrid har dog sendt Paris Saint-Germain, Chelsea og Manchester City ud af Champions League i denne sæson, og Carlo Ancelottis mandskab har således vist, at de kan slå selv de bedste hold. Real Madrid har vist defensive svagheder, hvilket kan blive straffet mod Liverpools forrygende offensiv, men omvendt går Liverpool ind til kampen med nogle skadesproblemer og lidt mindre restitution. For Real Madrid afhænger alt af, at Karim Benzema og Vinicius rammer dagen. Vi tror på en overraskelse i Paris og byder på en 2-1-sejr til Real Madrid efter forlænget spilletid.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: